Аромати

Музей на ароматите

  • 27.08.2010
  • Автор: Светлана Илкова
Аромати, Музей на ароматите

Аромати, Музей на ароматите

Аромати, Музей на ароматите

Аромати, Музей на ароматите

Аромати, Музей на ароматите

Съществува ли такова място, където може да "послушате" истинските нотки на царствената роза и здравеца, тайнствената виолетка и чувствения мускус, свежия бергамот и енергичната фрезия?

Такова място съществува и се намира там, където парфюмеристите не просто създават аромати, а произвеждат истински шедьоври, в градчето Грасе. Именно там е създадена и парфюмерийната къща Fragonard.

Названието си получава от известния художник Жан Оноре Фрагонар.Също в негова чест е именуван и един от най-красивите булеварди в града. Именно на него е разположена и фабриката на основателя на бранда Eugène Fuchs.

Семейният бизнес се предава и разраства от поколение на поколение. През 1970 г. в Грасе се появява музей на Парфюмерията, където е събрана цялата колекция от неповторими аромати на фабриката.

Бизнесът се разширява благодарение на ръководството на внука на Фуча, Жан-Франсоа Кост.

Решено е да се открие и салон-музей в центъра на Париж. Посетителите ще бъдат поразени не само от красотата, но и от дизайна на музея. Стените са украсени с картини на талантливия художник Фрагонар, а светлината е от великолепни кристални полилеи.

В залите на музея не са събрани само аромати, но и предмети на дизайна, а също и украшения и облекла от памук и коприна. Именно в този музей може да вдишате от аромата на историята и да узнаете много тайни, свързани с уханията. Например, само там мъжете ще узнаят как ухае Клаудия Шифър, а жените могат да купят за себе си любимите аромати на Катрин Деньов и принцеса Даяна.

Kozmetikata.comЛинкове

Парфюми