Аромати

Как парфюмите влияят живота

  • 23.07.2010
  • Автор: Светлана Илкова
Аромати, Как парфюмите влияят живота

Аромати, Как парфюмите влияят живота

Аромати, Как парфюмите влияят живота

Аромати, Как парфюмите влияят живота

Не бива да се сравнява вкуса с обонянието, а езика – с носа. Освен това разположените върху езика вкусови рецептори различават горчиво, сладко, солено, кисело, а носа остава единствения орган, който е способен да възприеме и различава до половин милион различни дразнителя. Освен нова носа, има такава ширина на възприятията за околния свят, която е по-богата дори от очите.

Възможно е, именно по тази причина на всяко настроение или емоция, ние да приписвам определен аромат. Известно е, че нашия мирис влияе на първоначалното впечатление, което правим на околните, в не по-малка степен, отколкото нашата външност и поведението, само че това се случва на подсъзнателно ниво. 

Затова и повечето хора не излизат от вкъщи преди да са поставили парфюм или дезодорант. Например представете си, че сме на приятно вечерно събиране. На кого ще обърнем изобщо внимание? Съвсем не на тези, които разказват най-смешните истории или са душата на компанията. Не, цялото ни внимание ще се насочи към тези, които ухаят приятно. Когато знаете, че ухаете добре, вие се чувствате уверени и не се криете в най-тъмния ъгъл. Само не забравяйте, че без ярка личност всеки аромат е нищо. 

Естествено, ароматите не са универсални. Именно за това при съставянето на композициите на парфюма, създателите му се ориентират целево към определена група потребители.

Парфюмът Nou най-много подхожда на деловите жени. В основата му са ароматът на цветя и тропическа гора, които по данни на експертите, се ползват с най-голям успех сред околните. 

Много хора недооценяват влиянието на парфюма над развитието на кариерата и социалния статус на човека. Не забравяйте, че всеки парфюм не е просто течност с приятен аромат. Уханието е способно да променя настроението, да влияе на поведението, да възбужда и да предизвиква желание, за това той играе важна роля в нашия личен и обществен живот.

Даже ако сутрин сте се събудили в лошо настроение, ароматът, на който и да е любим парфюм веднага ще промени това състояние. 

Много важно е да помните, как точно ароматите влияят на живота ни. Понякога разликата между успеха и провала се определя именно от парфюма, затова сме длъжни осмислено да подхождаме към избора на аромати.

Kozmetikata.com


Линкове

Парфюми