Домашна козметика

Маски за лице с праскова

  • 13.07.2010
  • Автор: Светлана Илкова
Домашна козметика, Маски за лице с праскова

Маска от прасковен сок и мляко за всеки тип кожа
Половин чаша мляко се смесва със същото количество сок от праскова. Напоявате с течността марля, поставяте я върху лицето за 15 минути, и отгоре я покривате с влажна кърпа. Когато свалите маската, натрийте лицето с памучен тампон и нанесете крем. Тази маска отлично омекотява кожата.

Маска от прасковен сок за суха и нормална кожа 
Обелете една праскова и изцедете от нея сока, намокрете памучен тампон или марля, положете на лицето за 15 минути  (ако кожата ви е суха, предварително я намажете с подхранващ крем или сметана). Ако е необходимо и напоения къс плат бързо изсъхне, намокрете го отново. Може да смесите сок от праскова и диня. След свалянето на маската, натрийте леко кожата със суха памучна гъбичка. Може да правите тази маска 2-3 пъти в седмицата, един курс се състои от 15-20 маски.

Маска за суха, люспеста или загрубяла кожа
Бутилка с масло от праскова оставете за няколко минути, потопено в гореща вода. След това навлажнете с него тънък слой памук (може и марля), в който са оставени отвори за очите и носа. Наложете го на лицето за 20 минути, а отгоре, пергамент или кърпа. Маската се сваля със сух памучен тампон.

Маска от прасковено масло и извара за суха и чувствителна кожа
Изварата и прасковеното масло се смесват в произволна пропорция. Сместа се нанася на лицето. Когато изсъхне, се отмива с топла вода.

Kozmetikata.com