Грижа за Косата

Укротете непокорната коса

  • 28.09.2009
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Косата, Укротете непокорната коса

Непокорната коса е тази, която сякаш има собствена воля. Стърчи и хвърчи в най-неочаквани и нежелани посоки и дори с помощта на балсам, четка и сешоар трудно се усмирява. А сутрин винаги е най-трудно, необходимо ви е да отделите немалко време, за да я вкарате в ред.

Успокойте къдриците

Непокорната коса много често е къдрава или вълниста. И ако вие сте притежателка на подобна грива много добре занете как буди завист у жените с права и тънка коса, но още по-добре знаете в каква битка участвате всяка сутрин. Първата стъпка в укротяването – избягвайте да я миете всеки ден и винаги използвайте балсам преди да я срешите мокра.

Внимавайте със сешоара

Винаги помнете, че сешоарът не е приятел на къдравата коса и я оставяйте да съхне на въздух, когато е възможно. Струята на сешоара наистина изгаря косата като я прави хвърчаща и предизвиква цъфтящи краища. Можете да опитате и докато още е влажна да завързвате косата си на рехав кок и така да я оставите да се доизсуши.

Начинът на миене в важен

Сапунисвайте в основата на врата и мийте нагоре, не започвайте от корените. Освен това е важно да изплаквате от шампоана добре. Решете с гребен с широки зъбци.

Допълнително:


- Използвайте балсам винаги, когато миете косата си. Избирайте подхдоящ за вашия тип коса.

- Има специални балсами-спрейове, които се впръскват в мократа коса и не се отмиват. С тяхна помощ ресането става по-лесно и предпазвате косата си от накъсване.

- Прическата е много важна. Посъветвайте с професионалист.

- Веднъж седмично (или на две седмици) използвайте подхранваща и хидратираща маска.

Гергана Кангалова