Грижа за Лицето

4 причини за подпухване и тъмни кръгове под очите

  • 24.04.2009
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, 4 причини за подпухване и тъмни кръгове под очите

В повечето случаи причините за поява на подпухване и тъмни кръгове под очите са вътрешни. Така, че колкото и упорито да ги третирате с пакетчета чай, резенчета краставица и различни козметични продукти, те упорито ще си стоят.

Единственото, което ви остава на направите е да откриете истинските приични за появата им. Ето и 4-те най-вероятни:

1. Проблеми с бъбреците

Ако причините за тъмните кръгове и подпухването са бъбреците, то ще трябва да наблюдавате тялото си, защото това няма да бъдат единствените симптоми. Внимавайте за подуване на глезените и пръстите. Замислете се, ако пръстените ви започнат да ви стискат, а не сте напълнели.

Освен това, ако причините са свързани с бъбреците подпухванията няма да бъдат единствено под очите, а в цялата област около тях. Ако тези симптоми са налице, най-добре отидете на лекар.

2. Хормонален дисбаланс

Най-често при на ПМС (предменструален синдром) може да получите подпухване и тъмни кръгове под очите, но нормално е когато се появяват веднъж месечно.

Можете да използвате масло от иглика, което е много подходящо за балансиране при симптоми на ПМС. То съдържа витамин В6, чийто недостиг в тялото води до задържане на вода и съответно – подпухване и поява на тъмни кръгове в околоочния контур.

3. Неоткрити хранителни алергии

Понякога се случва тялото ви да има лека алергична реакция към някои храни и вие да не сте обърнали внимание. Такива алергии обаче, имат различни симптоми.

Алергичните реакции към пшеница, царевица, мляко и други могат да бъдат постоянни и да не се задълбочават дълго време.

4. Токсините

Токсините във въздуха и храната карат черния дроб да работи много интензивно. В такива случаи се появяват тъмни кръгове под очите и подпухване. Облекчете работата на черния си дроб като детоксикирате тялото си.

Това е и една от най-честите причини за появата на тъмните кръгове и е възможно след детоксикацията просто да изчезнат.

Козметичните фирми също създават продукти против тъмни кръгове и подпухналост, използвайки новите научни постижения в областта на козметиката.

В онлайн магазин Kozmetika.bg може да намерите богато разнообразие от такива специализирани кремове и коректори.


От Гергана Кангалова