Грижа за Косата

Цъфтящи краища? Лесна работа!

  • 25.03.2009
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Косата, Цъфтящи краища? Лесна работа!

Цъфтящите краища на косата са проклятие за всяка уважаваща себе си жена. Те се получават като резултат от това, че протекцията на косъма не е достатъчна, за да предпази и краищата. Именно затова този проблем се среща най-често при сухата и склонна към накъсване коса, но и при често боядисвана, както и при жени, които четкат гривата си твърде енергично.

Веднъж наранена, кутикулата не може да бъде възстановена. Обикновено косъма се разделя на две или три нишки и начинът да се реши проблема е фризьорската ножица.

През 60-те и 70-те години на миналия век е било разпространено горенето на цъфтящите краища. Но сега този метод се смята за малко краен. Достатъчно е да бъдат отрязани с ножица, което почти не се отразява на дължината на косата.

Според Сам МакНайт, стилист на много от звездите "човек и сам може да се справи с цъфтящите краища, както и сам си прави прическата сутрин."

А подрязването на връхчетата е за жени, които харесват прическата си и не се нуждаят от промяна, но всяко освежаване би им се отразило добре.


Ако решите сами да отстраните неприятните цъфтежи:

- разделете косата си на много малки кичури
- внимателно подрязвайте само връхчетата
- внимавайте да не режете по-навътре или да не хванете с ножицата друг кичур случайно.

Kozmetikata.com