Грижа за Косата

Правилната четка за коса

  • 17.04.2019
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Косата, Правилната четка за коса

Грижа за Косата, Правилната четка за коса

Четки за коса със синтетични игли с топчета за ресане

Грижа за Косата, Правилната четка за коса

Четка за коса, дървена WOODY HOG

Грижа за Косата, Правилната четка за коса

Четка „Perfect for” за изсушаване до средно дълга коса

Грижа за Косата, Правилната четка за коса

Четка за коса за разресване KENT PEBBLE златна

Грижа за Косата, Правилната четка за коса

Четка „Perfect For” – плоска

Може ли една четка да е отговорна за лошия ви ден? Да, разбира се. При не добро сресване косата може да не е това, което очаквате, затова много важно е правилният избор на четката за коса.

Днес, съществуват много разновидности за различен тип коса, затова сме ви подбрали най-често използваните.

1. Четка за дълга коса


KENT LPB1 е 13 редна четка, с мека гумена въздушна възглавничка и синтетични игли с топчета за ресане.

Топчетата предпазват скалпа от надраскване и увреждане на фоликулите на косъма. Използва се за лесно разресване на сплетена коса, като изглажда и оставя косата лъскава. Устойчива на топлина. Подходяща за стайлинг на гъста коса.

Тази четка се препоръчва от Дружеството на британските стилисти, за професионална и домашна употреба.

2. Четка за сплетена коса

Kent Midi De-tangle AH4 е средно широка, 5 редна четка за коса и букова дръжка с гумени вложки.
Тя е специално създадена и изработена по технологията "Phat-Pin" за сплетени коси. Удебелените иглички са с внимателно заоблени краища и подобно на човешките пръсти лесно влизат в сплетените коси, нежно ги разресват без дърпане и скубене.
Основата й тип "въздушна възглавница" осигурява комфорт, а буковата дръжка със стабилни гумени вложки я правят модерна и функционална.


3. Четка за изсушаване на косата


KENT "Perfect for" PF012 е обла, среден размер четка за коса, с керамично ядро 49 мм и дървена дръжка. Тя е четка за изсушаване, за плътна коса с копринен вид.

За създаване на плътност при изправяне на косата или къдрици, обработвайте средни по размер кичури върху леко влажна коса. Издърпвайте косата от корена надолу, за да я изправите.

За постигане на къдрици, навийте кичур около керамичното ядро и сушете докато изсъхне. Завършете със студен въздух за кратко, за да фиксирате къдрицата преди да я освободите от четката.
Керамичното ядро на четката се затопля бързо и отдава по-дълго топлината като така дава по-добри резултати и скъсява времето за изсушаване.


4. Четка за всеки тип коса

KENT Woody Hog е средно широка, 6 редна четка за коса с гумена подложка. Дръжката и иглите са изработени от палисандър, поради което има антистатичен ефект при стилизирането на косата. Четката е стабилна, гъвкава и надеждна и е подходяща за всеки тип и дължина на косата. Големите обли дървени игли на четката при ресане правят ободряващ масаж на скалпа без да дърпат при ресане и най-заплетената коса.


5. Четка за къдрава коса

KENT Maxi taming AH2 е широка 14 редна четка за коса, с букова дръжка с гумени вложки.
Специално създадена и изработена по технологията "Phine - pin", с мека гумена въздушна възглавничка и антистатични пластмасови игли за ресане, които са с внимателно заоблени краища, за да разресват и най–заплетената гъста и къдрава коса без да я скубят. Тази четка е отговорът на всяка "коса с характер"!!!


6. Четка за разресване на косата, удобна за път

Четка за лесно разресване, удобна за път. Подходяща е за коса със средна дължина, тънка или със средна гъстота, също и за сплетена коса. Лесно и бързо разресва сплетени краища.


7. Четка с естествен косъм

KENT Perfect For PF06 е плоска, 5 редна четка за коса с естествен косъм, и дървена дръжка. Естественият косъм придава блясък и еластичност на косата и така подобрява състоянието й. Плоската форма на четката я прави много удобна за по-къса коса, поради което се препоръчва и за мъже. Идеална е за оформяне, изправяне и разресване. Дръжката е изработена ръчно от букова дървесина с каучукови вложки за изключително удобен захват.Светлана Илкова