Здраве

Шунгит – черният минерал с многобройни лечебни свойства

Бъдете здрави и позитивни, пречистете тялото и душата си
  • 06.02.2019
  • Автор: Светлана Илкова
Здраве, Шунгит – черният минерал с многобройни лечебни свойства

Здраве, Шунгит – черният минерал с многобройни лечебни свойства

Здраве, Шунгит – черният минерал с многобройни лечебни свойства

Здраве, Шунгит – черният минерал с многобройни лечебни свойства

Здраве, Шунгит – черният минерал с многобройни лечебни свойства

Елит шунгит  съдържа до 98 процента въглерод. Разликата на този вид шунгит от обикновенния е в това, че се добива  ръчно и има по-силно действие. Може да го познаете по това, че е  лъскав. Той е много ценен и рядък, затова и цената му е като тази на  златото.

Количеството на фулерени в него е по-голямо, затова пречиства водата  само за няколко часа. От друга страна се разпада много лесно и поради  тази причина от елит шунгит не могат да се изработват предмети и  бижута. Затова пък може да го използвате за защита от вредни влияния,  за пречистване на водата и лечебни вани.

За първи път е описан от находище край село Шунга в Карелия, Русия,  откъдето и получава името си.

Още през 18 век Шунгитът е използван като народна медицинска помощ от Петър Велики, който създал първата руска СПА в Карелия. Там той се е възползвал от свойствата му да пречиства водата, както за себе си, така и за руската армия. Днес антибактериалните свойства на шунгита са потвърдени с многобройни модерни тестове. Шунгитът е известен със своите невероятни лечебни и защитни свойства, включително: повишаване на енергията и имунната система, балансиране на ума и емоциите, предпазване от вредни електромагнитни полета от мобилни телефони, компютри, Wi-Fi, клетъчни кули, телевизори, детоксикация и пречистване на тялото, за укрепване на енергийния баланс (под формата на пирамиди или бижута).

Как да си направим лечебна вода?
Обикновено се преварява вода, налива се в стъклен съд 1 литър и се слага 100 гр. от качествен минерал Шунгит. След три дни вече имате вода с бактерицидна активност, която можете да пиете по всяко време. С шунгитова вода може да се правят вани, да се правят външни промивки.

Защо да държим Шунгит вкъщи?
Под формата на  пирамидка, сфера или куб, поставени в зоните, където най-много стоим ще се предпазим от вредните електромагнитните полета на телевизора, телефона, WI-Fi, микровълнови фурни и други.

Защо да носим Шунгит?
Бижутата (гривни, обеци, пръстени, медальони) от Шунгит предпазват от негативни влияния, от стрес, от отрицателни енергии на хора и в природата. Така ще се запазите балансирани и позитивни. Съществуват и красиви комбинации на украшения с Шунгит и естествени камъни.

Още за ползите на минерала Шунгит може да се убедите от разказите на доктор Папазова в предаването "На кафе" на Гала.

Минерал шунгит може да закупите от ТУК.

Статията има изцяло информационен характер и не замества консултацията с лекар.

Kozmetikata.com