Новини

Козметиката през 2019 година

  • 23.01.2019
  • Автор: Светлана Илкова
Новини, Козметиката през 2019 година

Тук ще ви разкажем за основните насоки в тенденциите при козметиката през 2019 година.

На първо място:
1. Устойчивост
Темата от 2018 година за устойчивост продължава и през 2019 година. От пластмасовите опаковки до палмовото масло и използването на вода, потребителите искат да засилят мерките за опазване на природата. Не случайно P&G пуска своята безводна марка DS3, а Lush открива своя първи магазин за свободни опаковки във Великобритания.

2. Минимализъм
Въвежда се минимализма в грижата за кожата, косата и тялото. Malin + Goetz, например, е етикет, изграден върху философията "обратно към основите" - с прост режим с две стъпки за лице, коса и тяло. Клиентите търсят ефикасност и лекота през 2019 година.

3. Прозрачност
Продължава тенденцията продуктите да не се изпитват върху животни. Затова всяка марка е длъжна да бъде максимално прозрачна към клиентите си.

4. Всичко е в ампулите
Продукт на годината в грижа за кожата все по-често ще бъда ампулата. Lauder и Arden вече са въвели нововъведения в това пространство, докато L'Oréal Paris ще привлече вниманието на тренда към пускането на пазара през февруари на ампулите Revitalift Hyaluronic Acid.

Ако има един продукт, който да стане следващото голямо нещо, това е цика балсам. Лечебният крем, обещава да намали зачервяването и дразненето. Decleor ще представи своята версия през януари, докато Kiehl's и д-р Jart са сред предшествениците.

5. Баланс
Козметичните процедури, вдъхновени от Аюрведа, вече с огромен успех в Индия, се очаква да станат глобални тази година - Mauli Rituals на Net-a-Porter е предшественик, докато Amway обмисля да направи своя билкова линия. Очаквайте вълна от продукти за здраве, предназначени да успокоят тялото и душата.

Светлана Илкова