Грижа за Лицето

Ретиналдехид и ползите му в козметиката

  • 16.01.2019
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Ретиналдехид и ползите му в козметиката

Грижа за Лицето, Ретиналдехид и ползите му в козметиката

Ретиналдехид е производно на витамин А, който се използва за подобряване на кожната структура и притежава мощни антибактериални свойства.

Както Ретинола, така и Ретиналдехида стягат кожата, намаляват фините линии и бръчки, подобрявят тена.


Разликата е, че Ретиналдехида не дразни кожата и е подходящ за по-чувствителни и деликатни кожи.

Освен това притежава мощни антибактериални свойства, което го прави идеален продукт освен в борбата със стареенето на кожата, така и при третиране на акне. При редовна употреба той намалява P. Acnes бактериите, като така заздравява кожата.

Както всички  ретиноиди, и Ретиналдехида и Ретинола трябва първо да бъдат превърнати от кожни ензими в единствената активна форма на витамин А (известен още като ретинолова киселина), преди да започнат да работят с подмладяващата си магия. Ето последователността на процеса на реализация:

Ретинил палмитат → Ретинол → Ретиналдехид → Ретинолова киселина (Третиноин)


Продукт с Ретиналдехид

от Medik8-London.

Ново поколение продукт в грижата за кожата, съдържа ретиналдехид. Crystal Retinal работи в синергия с естествените механизми на кожата, за да подобри производството на колаген и да ускори клетъчната регенерация. Клиничните данни показват, че Crystal Retinal е с 11 пъти по-бързо действие от ретинола. Иновативната формула на нощния крем-серум стяга кожата, видимо намалява фините линии и бръчки, осигурява здрав, младежки и по-равномерен тен. Кристалният ретинал има патентована система за постепенно освобождаване във времето, която капсулира ретиналдехид в кристална капсула, разграждаща се при контакт с ензимите в кожата. Това уникално действие контролира освобождаването на активната съставка, както и гарантира стабилността на формулата. Комбинацията от хиалуронова киселина с различно молекулно тегло и витамин Е в Crystal Retinal хидратират кожата на всяко ниво, като същевременно укрепват естествената бариерна функция, като поддържат здравословно ниво на хидратация.

Kozmetikata.com