Здраве

Цитрусова детоксикираща вода за сияйна и млада кожа

  • 15.01.2019
  • Автор: Светлана Илкова
Здраве, Цитрусова детоксикираща вода за сияйна и млада кожа

Ползите за здравето от приемането на детоксикираща вода са големи. Тя изчиства токсините в организма и подобравя храносмилателния тракт. Освен това прави кожата по-млада и сияйна.

Детоксикиращата вода помага за изчистване на храносмилателната система и черния дроб, а едновременно с това изчиства кожата от много кожни проблеми, като например акне.

За зимата подходяща детоксикираща вода е тази с портокал или лимон, тъй като са източник на антиоксиданти и витамин С.

Ето и ползите от водата с портокал (или лимон):

1. Цитрусовите плодове спомагат за детоксикацията на бъбреците, а лимонът има антиоксидантни съединения, наречени лимоноиди, които активират детоксикиращите ензими. Те помагат да се намалят мазнините,а от там и теглото.

2. Богати са витамин С, който предпазва от грипни заболявания.

3. Портокалите съдържат концентрирани нива на бета-каротин, които помагат за предпазване на кожните клетки от увреждане и дори могат да забавят процеса на стареене.

4. Антиоксидантното свойство на витамин С помага за изграждането на колаген, който ви предпазва от преждевременния процес на стареене и ви кара да изглеждате по-млади чрез създаването на по-здрава кожа.

5.  Витамин С помага за предотвратяване на уврежданията от ултравиолетови лъчи, действа като мек естествен слънцезащитен крем.

Как да приемате цитрусова детоксикираща вода:
 - Първото нещо сутрин, когато станете.
 - Преди всяко хранене.
 - През целия ден.
 - Чаша преди лягане.

Необходимо е да се пият поне 8 чаши на ден.

Може да добавите листа от мента, които поддтискат апетита и имат антимикробно действие. Резенчета краставица добавени към водата хидратират тялото.