Грижа за Косата

Най-популярните методи за домашни къдрици

  • 13.11.2018
  • Автор: Деси Исаева
Грижа за Косата, Най-популярните методи за домашни къдрици

Грижа за Косата, Най-популярните методи за домашни къдрици

Грижа за Косата, Най-популярните методи за домашни къдрици

Красива чуплива коса, спускаща се под раменете на перфектни вълнисти къдрици е мечта на всяка дама с права коса. Всъщност постигането им не е никак трудно, а методи за това са измисляни още преди векове. Тук ще се спрем на някои от най-популярните за съвремието ни такива.

Забравете за плитките, от които косата излиза пухкава и с прави крайчета, като от преса. Заложете на едрите вълни, характерни за холивудските звезди.

Използвайте фиби
С този метод може да контролирате големината на къдриците, като всичко зависи от сръчните ви пръсти. Навийте влажен кичур около показалеца и средния си пръст. Ако желаете по-едри къдрици, разтворете леко пръстите. Когато стигнете до главата, прикрепете навития кичур с фиба към скалпа (снимка 1). Повторете процедурата с цялата коса. Останете така няколко часа или най-добре цяла нощ. На сутринта махнете фибите, а къдриците фиксирайте с лак за коса или друг стилизиращ продукт.
Идея: За да не размърдвате навитите къдрици, а и да не се закачат фибите една вдруга или в леглото докато спите, обвийте главата си в копринен шал.

Използвайте лента за глава
Можете да си купите специална такава или да използвате най-обикновенна ластична лента за глава, ефектът е подобен. Поставете лентата на главата си така, че да е хоризонтална на ушите, в стил Ричи Тенънбаум. Обвийте влажната си коса около лентата. Не е необходимо да използвате фиби.
Блогарката Даниел Дейвис  (снимка 2) твърди за метода, че може да носите косата си така през целия ден, докато тичате насам-натам и вършите домакинската си работа, а когато чуете, че мъжът ви се прибира, с един жест да свалите лентата и да се озовете с безупречна прическа.

Навити възелчета
Всъщност това е традиционна африканска прическа, която сама по себе си изглежда страхотно, но е идеална и за получаването на къдрици.
Намокрете косата. Вземете кичур от косата и го усуквайте около оста му. Леко отпуснете и го оформете като топче, което прикрепете с фиба или ластиче към главата. Влогарката Джилиан Сарафани споделя опита си, че когато усучете кичура  (снимка 3) си до краен предел, той сам се навива към скалпа. Готовите къдрици фиксирайте с лак за коса или друг стилизиращ продукт.

Kozmetikata.com