Декоративна Козметика

Какво очните лекари искат да знаете за удължаването на миглите

  • 30.10.2018
  • Автор: Деси Исаева
Декоративна Козметика, Какво очните лекари искат да знаете за удължаването на миглите

Всяка жена иска да има гъсти и дълги мигли, уви природата е надарила само някои с това богатство. Останалите цял живот се опитваме да сгъстим, удължим и направим миглите си по-тъмни. Естествен помощник са ни спиралите за очи, но всекидневното махане на грима не е по вкуса на всеки. За това се появиха изкуствените мигли и екстеншъните. Има 3 различни основни варианта за удължаване на миглите – със снопчета, власинки и изкуствени на цял ред. Всички те се поставят със специално лепило.

Миглите на снопчета са сред най-популярните и използваните, защото удължат и сгъстят миглите, но същевременно ги запазят с максимално естествена визия. От лепилото се ползва съвсем малко количество, в което се потапя само част от основата на снопчето. За прецизната работа се използва пинсета.

Макар процесът да е безопасен, ето мнението на някои очни лекари, което е добра да вземете под внимание, преди да решите да си поставите изкуствени мигли.

1. Д-р Ейми Хонг от Далас съветва да намерете добър специалист. "Доверете се на проверено студио за красота и специалист, който да постави екстеншъните." Проверете за негативни мнения за него в Интернет.

2. Пазете се от подозрителни сделки. "Ако се опитате да намалите разходите по удължаване на миглите, може да попаднете на неопитен, не-лицензиран козметик", казва д-р Пат Колик от Eye-Eye Center на Key-Whitman. Всеки трябва да започне някъде, но ако вашият козметик не е минал специално обучение, то може да сгафи с количеството лепило или стерилизация на оборудването например.

3. Изберете правилните мигли. В зависимост от материала, те най-често биват: от естествен косъм, коприна или синтетични. "Синтетичните мигли могат да повлияят на нормалния растеж и опадането на миглите", казва д-р Моника Нгуен. Тя обяснява, че при продуктите за удължаване на миглите е важно да се знае производителя и той да гарантира безопасността им.

4. Внимавайте за лепилото. Макар да се използва медицинско лепило, не значи, че не можете да проявите алергична реакция към него. "Попитайте за списъка със съставките на лепилото и го проверете за алергени", казва д-р Каушал М. Кулкарни от Сан Диего . "Вижте и срокът на годност. Поискайте тест на място от вътрешната страна на китката, преди лепилото да се приложи върху очите ви. "Дори ако тестът не предизвиква реакция след 2-3 дни, може да има такава, когато лепилото се прилага близо до очите ви... Тогава козметикът трябва да потърси друго лепило".

5. Ако все пак получите алергична реакция след поставянето на миглите Д-р Кулкарни предупреждава: "Не се опитвайте да отстранявате миглите сами, тъй като това може да увреди очите ви." Той е против домашното лечение в подобни ситуации. "Ако го правите неправилно симптомите могат да продължат много по-дълго", казва той. Въпреки това съветва докато не ви види офтамолог да приемете антихистаминово или друго противовъзпалително лекарство.

6. Не игнорирайте симптомите. Понякога, без вина на вашия козметик, нещата могат да се объркат. "Жените съобщават за неблагоприятни ефекти като сухи очи, сърбящи клепачи, изпочупване на естествените мигли, подуване на клепача, зачервяване и затруднено премахване на удължените мигли.", казва д-р Нгуен. Това в последствие може да доведе и до много по-сериозни проблеми, свързани със състоянието на роговицата или възпаление на очите...

7. Друг проблем е хигиената на очите, която миглите затрудняват. "Ако не почиствате добре клепачите си, може да се окажете с блефарит и пърхот, които се набиват на повърхността на окото и предизвикат възпаление", казва д-р Хонг. "Освен това масните жлези могат да се запушат и да причинят очни оцветявания, хиалузии, възпаления и очни инфекции." Според д-р Корик, без масажиращото действие, което очите обикновено получават, когато лицето се мие, може да се окажете със синдром на сухота в очите.

8. Ако проявите някакви притеснителни симптоми, не се отчайвайте ако трябва да махнете миглите. Д-р Нгуен казва: "Искам да кажа, аз го разбирам, миглите наистина са хубави. Но е важно да знаете потенциалните странични ефекти, които могат да възникнат при използването на този продукт, както и това, което може да бъде вредно за очите ви." Тя припомня, че има и други опции за красивимигли - спирала, боядисване на собствените мигли, магнитни мигли и др.

Kozmetikata.com