Грижа за Косата

Звездни прически според формата на лицето

  • 28.09.2018
  • Автор: Деси Исаева
Грижа за Косата, Звездни прически според формата на лицето

Кръгли лица

Грижа за Косата, Звездни прически според формата на лицето

Квадратни лица

Грижа за Косата, Звездни прически според формата на лицето

Продълговати лица

Грижа за Косата, Звездни прически според формата на лицето

Сърцевидни и триъгълни лица

Грижа за Косата, Звездни прически според формата на лицето

Диамантени лица

Грижа за Косата, Звездни прически според формата на лицето

Овални лица

Всеки човек има една от шестте форми на лицето: кръгла, квадратна, продълговата, сърцевидна, диамантиена или овална. Знаейки коя е вашата форма, по-лесно ще изберете най-подходящата за вас прическа.

Измерете лицето си
За да разберете коя е формата на лицето ви, са ви необходими линийка, лист ихимикалка. Записвайте резултатие от всяка стъпка.

Измерете челото си в най-широката точка.
Измерете най-широката дължина на скулите си.
Измерете линията на челюстта в най-широката й точка.
Измерете дължината на лицето си, като първо измерите растоянието от ухо до ухо (под очите), а след това растоянието от челото до брадичката.
Съотношението ширина и дължината ще ви насочи.
Може да сте 1:1 1/2 или 1:1, или 1:2.

1. Кръгли лица
Пресечните прави дължина – ширина са 1:1. Чертите и контурите на лицето са меки. Ако имате права коса и квадратно лице, за вас е подходяща пикси прическа на пластове. Тя издължава лицето, придава острота на контурите и подчертава очите. Можете да изберете прическа боб с дължина до горната част на раменете и ключиците. Това ще издължи лицето и ще го направи по-слабо.
Такива лица имат например Камерън Диаз и Катрин Зита Джонс.

2. Квадратни лица
Отново съотношението е 1:1 или 1:1 1/2. Дължината и ширината на лицето е горе-долу еднаква, с разликата е, че при квадратните лица контурите са много ясно изразени. Чертите имат нужда от смекчаване както с грима, така и с прическата. Подходящи прически са тези с дължина над ключиците, при които краищата са леко изсветлени и изтънени. Прическите с дълъг бретон, леко прибран настрани също изглеждат много добре..
Ако все пак искате да изострите черите на квадратното лице, винаги може да изберете класическо каре, допълнено от бретон.
С такива лица са: Гуинет Полтроу, Деми Мур, Анджелина Джоли.

3. Продълговати лица
Тези лица са по-дълги, отколкото са широки. Ако кръстосването в полза на дължината е повече от 1: 1 1/2, тогава попадате именно в тази категория по форма на лицето.
Подходящите за вас прически са Боб с дължина до брадичката, както и обемната коса, къдриците също, всичко което ще придаде ширина на лицето ви.
С такива лица са Сара Джесика Паркър и Лив Тейлър.

4. Сърцевидни и триъгълни лица

Сърцевидните лица са широки при веждите, с изразени скули и тесни челюсти. Повечето прически, подходящи за тези лица са или с акцент в зоната около брадичката, или с бретон, за да отвличат вниманието от по-широкото чело.
Обратния вариант триъгълните лица са с  по-широка челюст, а челото и скулите са малко по-тесни. Подходяща прическа за триъгълните лица е прическата боб, като варианти са с плътен бретон и без бретон.
С такива лица са със сърцевидно Кейти Хоумс, а с триъгълно Кели Озбърн.

5. Диамантени лица
Лицата с форма на диамант се срещат рядко. При тях челото и челюстта са по-тесни, а най-широката част на лицето е около скулите. Подходящите прически за диамантени лица са тези, при които не се подчертават скулите, а акцентът е около челото и челюстта за баланс. Може да опитате къдрици или пък с дълъг бретон. Ако пък харесвате именно скулите си, можете да ги подчертаете като Дженифър Лопес и да приберете косата си, за да ги откриете.

6. Овални лица
Ширина към дължина при тях е 1:1 ½. Скулите, веждите и челюстта са в една линия. Лицето е леко издължено. На овалното лице отива почти всяка прическа. За разлика от продълговатото, тук формите са по меки. Добре седят карето с дължина до линията на челюстта, както и правата коса с лек обем в долната част.
Такива лица имат Кейт Хъдсън и Джесика Алба.

Kozmetikata.com