Декоративна Козметика

Серуми за растеж на миглите

  • 29.08.2018
  • Автор: Деси Исаева
Декоративна Козметика, Серуми за растеж на миглите

Декоративна Козметика, Серуми за растеж на миглите

Красивите и гъсти мигли подчертават очите, правят погледа магнетичен и привлекателен. Когато виждаме някой с много дълги и гъсти мигли, веднага си мислим, че са изкуствени. Не е така. Благодарение на серумите за растж на миглите е възможно да добавите дължина, плътност и блясък и на своите мигли.

Различните серуми, в зависимост от състава си, имат различен ефект. Ето какво казват експертите, относно разликите между формулите, потенциалните странични ефекти и тяхната ефективност, които е добре да имате в предвид преди да се втурнете да купувате подобен продукт.

Eдин от първите серуми за удължаване на миглите е получен от лекарство, използвано за лечение на глаукома, за което се установило, че подобрява както дължината, така и дебелината на миглите. То се намесва в цикъла на растеж на миглите, използвайки аналози на простагландина. Удължава се цикъла на растеж на миглите, което води до по-дълги и по-дебели мигли.

Повечето серуми за мигли се базират на подхранващи косъма масла, като рициновото масло, обогатени с антиоксиданти, пептиди, стволови клетки, биотин и др. Тези серуми действат предимно на гъстотата на миглите, като подпомагат растежа на новите косъмчета. В действителност те в повечето случаи нямат свойството да удължават действителния размер на миглите.

Колко време след ползването на серум, който е с необходимата формула както за растеж, така и за плътност на миглите, се запазва ефекта от него. Различно е, варира от две до 16 седмици.

Има ли странични ефекти? Повечето серуми са напълно безопасни за употреба с изключение на вече проявено възпаление на очите и конюнктивалния район. Подобни продукти могат да влошат симптомите. Най-честите нежелани реакции включват зачервяване и дразнене. Ако се появи такова, трябва да спрете употребата на серума.

Кога се наблюдават първите резултати? При всеки човек е различно, но приблизително 3 месеца е периодът, когато ефектът ще се появи.

Бъдете реалисти в очакванията си. За дългите и гъсти мигли обикновено има генетична предпоставка. Ако миглите ви са много редки и са били такива винаги, то не очаквайте да изникне мигла, там където не е имало такава. Серумите действат върху наличните мигли и интензитета на подмяна на вече падналите такива.

Ето накои продукти за растеж на миглите, върху които да насочите вниманието си.

DOUBLE-LASH Стимулира растежа на миглите
Подхранва миглите и веждите и засилва растежа им. Офталмологично тестван продукт от Швейцария. Нанася се вечер върху идеално почистени мигли (и върху веждите, ако е необходимо), започвайки от корена към върха. Оставя се да подейства през нощта. Не е необходимо специално да се премахва на сутринта, дори и преди нанасяне на грим.

OPTIM-EYES LASHES & BROWS Серум за мигли и вежди
Две формули, вдъхновени от медицинската козметика, две действия за неoтразими мигли и вежди. Изразителен поглед с естествени и видими резултати само след 14 дни. 90% по-укрепени мигли; 80% по-плътни мигли и вежди; 60% по-дълги мигли. Стимулира растежа на косъма с активните съставки KERA-EXTEND CX® в комбиация със NCTF® (55 активни съставки от биологчен произход), фитоестроген Биоханин А, и пептиди ускоряват растежа на косъма. KERA-MAINTAIN CX®, Пептид Biotinyl-GHK и Пантенол подпомагат укрепването на косметиния фуликул и видимо намаляват загубите. MATRIX 3D NUTRITION формулата от соя, рожков и метличина имат незабавен ефект в подхранването - придават плъност и здрав вид.

Заздравител за мигли и вежди от HELIABRINE
Комбинация от две иновативни, патентовани съставки (A.N.P® 2+ и WIDELASH®), доказали своята ефективност и гарантиращи по-дълги, дебели и по-плътни мигли и вежди.

Масло за мигли и вежди - активатор на растежа от DNC
Съдържа рициново масло - помага за укрепването и овлажняването на миглите и веждите. Комбинацията от витамини и микроелементи помага да се стимулира растежа. Продуктът подхранва и укрепва косъмчетата, насърчава растежа, поддържа формата по-дълго, подобрява структурата, придава гладкост на косъмчетата. Нанася се вечер. Използва се 2-4 пъти седмично. Съдържа още масло от пъстърва, ретинил палмитат, D-пантенол, парфюм.

Бонилаш Серум за Мигли
Постига 25% по-дълги мигли след 6 седмична употреба. Сгъстява миглите, стимулира техния растеж, подхранва и възстановява миглите, намалява прекомерното падане на миглите, изключително подходящ след използване на изкуствени мигли. Съдържа Bimatoprost - стимулатор за растежа на миглите, действа директно в корените на миглите; урея - за хидратация; биотин - за подхранване; пантенол с успокояващо действие.

Kozmetikata.com