Декоративна Козметика

Как да скрием бръчките с грим

  • 17.08.2018
  • Автор: Деси Исаева
Декоративна Козметика, Как да скрием бръчките с грим

Една от най-големите грешки в гримирането е избора на грешни сенки за очи. Ако цветът е твърде светъл, сив или кафяв, то вместо да освежите вида си, ще привлечете внимание към фините линии и бръчки.

Преди да сложите сенките нанесете хидратиращ крем, изчакайте няколко минути и поставете основа за грим. Започнете с малко количество сенки, за да не изглеждат тежки. Нанесете ги на тънки слоеве и добре смесете с основата. Използвайте пухкава четка.

Друг вариант е да нанесете прозрачна пудра около очите и под веждите си, преди да използвате сенки. Така гримът ще се запази по-дълго.

Пудра, фон дьо тен, коректор, хайлайтър, сенки – вяка текстура трябва да се разнесе добре. Ако е в контраст с останалите, ефектът няма да е особено красив. Внимавайте к контурирането на лицето.

Някои топ гримьори предпочитат цветни овлажнители, вместо фон дьо тен и кафяв молив и очна линия, вместо черен.

По-натурални тонове с напредване на възрастта водят до постигането на по-естествен вид.


5 света за гримиране за дами над 40 години.

1. По-малкото е повече. Не използвате десетки продукти за грим.

2. Не носете спирала на долните мигли. Поставена там спиралата може да привлече внимание към бръчките и тъмните кръгове под очите.

3. Изберете червило, което да не се размазва и да не попива по бръчиците на устните.

4. Не се опитвайте да запазите веждите, които сте преди 20 години. Не ги подчертавайте с тъмни краски, а запълнете местата където са станали по-редки със сенки за вежди.

5. Хидратирайте! Използвайте продукти, които овлажняват кожата и поддържат поддръжат кожата свежа по-дълго.


Kozmetikata.com