Диети и фитнес

Как да заредим деня си с Енергия

  • 01.08.2018
  • Автор: Светлана Илкова
Диети и фитнес, Как да заредим деня си с Енергия

Имате ли нужда от повече енергия с която да стартирате деня си? Споделяме наколко трика, които ще помогнат да се будите освежени, енергични и във форма, както и готови за предизвикателствата на деня.

1 - Нека бъде светлина!
Доказано е, че слънчевата светлина пряко засяга телата ни и влияе на ритъма ни на живот. Да се изложите на светлина, особено на слънчева, рано сутрин е един от начини да подобрите бодростта и енергията си за целия ден. Препоръчваме ви още със събуждането да вдигнете щорите, дръпнете завесите, а ако на вън е тъмно, да запалите повече лампи. Това ще ви ободри.

2 – Събуди се и скокни!
Щом чуете алармата ставайте! Допълнителните минути от съня не са спокойни и мозъкът ви вече е заредил програмата за активност. Най-лесният начин да станете веднага като алармата звънне, е да преместите будилника в най-отдалечената част на стаята. Така няма да се изкушавате да отложите ставането. Повярвайте, това работи.

3 – Гъл, гъл!
Дръжте чаша с вода до леглото си и нека първото нещо, което направите, когато се събудите е да пиете от нея. Изпийте най-малко 500мл вода. Водата ще засили метаболизма ви, ще ви хидратира и ще помогне на тялото да изхвърли токсините от организма. Доказано е също, че пиенето на вода сутрин стимулира мозъчната активност и намалява апетита.

4 – Рано пиле, рано пее!
Да лягате и ставате по едно и също време е най-лесния начин да накарате тялото си да влезе в режим на работа и почивка. Този режим освен, че ще ви прави по-бодри сутрин, ще подобри и качеството на съня. Препоръчваме ви ако сте възръстен човек да избягвате дрямките през деня и да си осигурите поне 7-8 часа сън през ноща.

5 – Хапвайте по-малко вечер!
Повечето работещи хора правят точно обратното – почти не закусват и се натъпкват вечер, което не е добре за съня и съответно за ставането сутрин. Наблегнете вечер на зеленчуците, като може да ги комбинирате с кисело мляко, риба или паста, но не и с всички взети заедно.

6 – Дишайте!
Сутрешните дихателни упражнения са приятен начин да отпуснете мускулите си и да премахнете всяко напрежение, причинено от съня. Това наистина е чудесен начин да започнете деня.

Kozmetikata.com