Декоративна Козметика

Как да си слагаме червило – трикове и съвети

  • 08.02.2018
  • Автор: Светлана Илкова
Декоративна Козметика, Как да си слагаме червило – трикове и съвети

Декоративна Козметика, Как да си слагаме червило – трикове и съвети

Да се гримираш добре не е лесна работа. Има тънкости, които са важни за цялостното излъчване на грима. В повечето случаи гледаме очите ни да изглеждат добре, а на устните слагаме червило и продължаваме напред. Тук ще се спрем на устните. С някои лесни трикове ще ги направим да изглеждат перфектни.

Не акцентирайте едновремено на очите и устните
В противен случай рискувате да се превърнете в клоун. Ако искате да носите ярко червено червило, останете очите с по-малко грим. Очна линия и спирала са достатъчни. Ако акцентирате на очите, сложете на устните си нещо по-светло – цвят, който не изпъква или дори само гланц. За да седи гланцът добре и усните да изглеждат чувствени и сочни, сложете под него основа.

Как да направим устните по-пълнички?
Не са необходими филъри на всяка цена. Нанесете линийка с бледорозов молив точно извън естествените очертания на устните си, след това сложете малко блясък в средата на долната си устна и притиснете устните една към друга.

Как да избера подходящ цвят червило или блясък?
Харесвате червилото на приятелката си? Не се заблуждавайте, че на вас ще стои по същия начин. Професионалните гримьори твърдят, че един или два нюанса по-тъмен цват от естествения на устните ви е най-добрият за вас. Оранжевите, кафявите и кораловите червила изглеждат добре на малцина. Имайте в предвид, че тези нюанси могат да направят зъбите да изглеждат жълти.

Има ли правилен начин за слагане на червило?
Има някои правила за нанасяне на червило, но те не са задължителни. Някои жени използват специални четки, с които разнесат цвета, други използват пръста си или самият стик. Не нанасяйте червило на много мазни устни, защото така то няма да попие добре и ще падне бързо. Не бива да го слагате и на много напукани устни, защото няма да ги покрие равномерно.

Използвайте молив за устни като основа

Червилото ще издържи по-дълго, ако поставите плътно на устните си молив. Ако използвате светло червило, сложете молив в телесен цвят. След това нанесете червилото си отгоре. По този начин и блясъкът за устни ще се задържи по-дълго.

Опитайте дълготрайно червило
Едно от най-досадните неща на червилото е, че не трае дълго. На пазара се продават дълготрайни червила с добро покритие на устните. Повечето от тях са течни, изглеждат матови и се предлагат в комбинация с блясък.

Очертаване на устните преди или след червилото?
Някои жени предпочитат първо да използват молив, като твърдят, че няма да можете да видите естествената линия на устните си, ако нанесете първо червило. Но други твърдят, че моливът, сложен след червилото прави устните по-естествени.

Никога не комбинирайте тъмен молив за устни със светло червило
Очертаните устни са страхотни, но се уверете, че моливът съответства на червилото или блясъка.

Как правилно да тествате червилото в магазина
Имайте в предвид, че не е особено хигиенично да се пробват тестери върху самите устни. Може да нанесете червилото от тестера върху върха на пръстите си. Там цвета на кожата е по-близък до този на устните, отколкото този на дланта и обратната страна на ръката.

Не хвърляйте червило, което не ви харесва
Можете да създадете собствени палитри цветове чрез смесване на червила, които не ви харесват. Можете също така да сложите на устните си по-тъмна основа, след което да нанесете прекалено ярко червило.

Как да не цапаме с червило стъклените чаши
Дискретно облизвайте устните си, преди да отпиете глътка от чашата си. Работи! Тук е мястото да споменем, че в повечето червила няма вредни съставки. Според проучване, което звучи абсурдно, но сме склонни да му повярваме - през целия си живот дамите изяждат шест червила по неволя докато облизват устните си.

С пръст в устата, без червило по зъбите
След като нанесете червило, вземете показалеца си и го пъхнете в устата си, след което го издърпайте. Излишното червило ще излезе на пръста ви и няма да полепне по зъбите.

Червилото може да се ползва като руж
Но никога не използвайте ружа като червило. За да използвате червилото като руж, сложете няколко точки върху скулите си и с кръгови движение на пръста разнесете по бузите.

По-възрастните дами без ярко червило!
С напредването на възрастта устните ни се изтъняват и се отпускат. За по възрастните дами препоръчваме по меко и кремообразно червило, което добре да покрие устните. Избягвайте тъмните червила, ще ви състарят допълнително.

Против жълти зъби

За да не изглеждат зъбите ви жълти използвайте червила в розово, винено и виолетово.

Не изхвърляйте - счупеното червило
Ако червилото ви се счупи, просто извадете счупената част, леко нагрейте със свещ или запалка счупеното парче. Когато се разтопи малко, сложете го обратно на основата, завъртете, за да го приберете и го пъхнете в хладилника за 30 минути.

До последна капка...
Последните части от червилото може да изгребете с клечка за уши и да ги смесите с малко вазелин. Поставете получената смес в малка кутийка и използвайте, като блясък на устните. Нанасяйте с помощта на подходяща четка.

Kozmetikata.com