Грижа за Косата

Съвети и козметични продукти за здрава коса през зимата

  • 09.11.2017
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Косата, Съвети и козметични продукти за здрава коса през зимата

С настъпването на студеното време и без необходимата грижа, косата става суха и чуплива. Как да я предпазим от агресиите на времето и да я приготвим за зимата - даваме няколко насоки за действие...

1. Най-важно за косата ни е да я запазим хидратирана и подхранена. За целта започнете поне веднъж седмично дълбока грижа - прилагайте маска или подхранващ балсам. Това не само ще подсили косата ви, но и ще ви помогне да възстановите и задържите влагата, в условията на сухата топлина у дома и студения зимен въздух навън.
Интензивна хидратираща маска от HEMPZ
Професионална козметика за коса Хемпц Котюр, която възстановява и подхранва косата. Изглажда, омекотява, действа против заплитане краищата на косата. Ревитализира, възстановява и подхранва. Защитава при топлинна обработка и UV лъчи. Подобрява здравето, еластичността и блясъка на косата. Подходящ за суха и изтощена коса.

2. Намалете честотата на измиване на косата, като използвате шампоан с високо качество. Изберете продукти без натриев хлорид (сол) и сулфати, които ще изсушат косата ви допълнително. Поддържайте косата си хидратирана и винаги подхранвайте косата си всеки път, когато я миете, за да заключите влагата.
Билков Шампоан Ориджинал
Без парабен, без глутен, 100% растителен. Хидратира и възстановява изтощената коса. Нежно почиства скалпа и оставя косата мека, гладка и сияйна. Запазва цвета на боядисаната коса. Мощни конопени протеини, аминокиселини и растителни масла подхранват косата.

3. Ако използвате маша или преса за коса, винаги нанасяйте термозащитен продукт, за да предпазите косата си. Подобни продукти са обогатени със специални масла.
Термозащитен спрей с масло от моной де Таити от FARMONA
Погрижете се косата ви да е гладка, лъскава и защитена. Спрей, който максимално защитава при термична обработка, благодарение на лекият стилизиращ ефект. Придава мекота и блясък на косъма и има силно антистатично действие. Подхранва и предпазва косата от слепване, без да я претоварва. Улеснява и засилва стайлинга.

4. Избавете се от статичното електричество. Появата му е явен признак на дехидратация и начупване на косъма. използвайте четка за коса, която ще ви избави от него.
Четка от вулканичен кварц - полуобла от KENT
Полуоблата Air Hedz Glo /AHGLO1/ е 9 редна, мека, с йонен ствол, игли от вулканичен кварц и "осезаема" дръжка.
Иглите за разресване на тази четка съдържат естествената енергия на вулканичния кварц – Андосит. Тази енергия излъчва отрицателни йони, чиито свойства са основно преимущество при отстраняване на замърсяванията (положителни йони), поддържане и предпазване здравината на косъма, както и стимулиране растежа на косата. Предпазва от въздействието на вредните UV лъчи. Заздравява увредените фоликули, премахва статичното електричество и предотвратява заплитането на краищата на косата.

5. Използвайте шапки, за да защитите косата си от студа. Спете на възглавница от коприна или сатен - това също предпазва косата от статично електричество и дехидратация.

6. НИКОГА не излизайте навън с мокра коса. Освен че рискувате косата да замръзне и стане чуплива, цветът на косата избледнява и губи блясъка си.

Kozmetikata.com