Organon (NYSE: OGN) – единствената глобална компания от този размер, фокусирана върху женското здраве, стартира дейност. Компанията, създадена чрез спиноф от Merck, известна като MSD извън САЩ и Канада, ще се фокусира върху подобряването на здравето на дамите през целия им живот. Клъстерът Organon EESC включва България, както и пазарите Чехия, Словакия, Унгария, Полша, България, Румъния, Хърватска, Словения, Сърбия, Северна Македония, Черна гора, Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Кипър, Малта и ще бъде ръководен от Окан Исикчи. Компанията стартира с над 150 служители в региона и ще се фокусира върху доставката на важни лекарства и решения, осигуряващи по-здравословно ежедневие на жената и нейното семейство в редица области, включително репродуктивно здраве, сърдечни заболявания, рак на гърдата, алергии и астма. Седалището на клъстера на Organon EECS ще бъде в Прага, Чехия.

Това е вълнуващ момент за всички нас, тъй като обявяваме създаването на нашата нова компания. Въпреки че имаме повече от 60 лекарства и решения в нашето портфолио, крайната ни цел и това, в което се стремим да се превърнем, е глобална здравна компания, която ще променя света на женското и семейното здраве към по-добро всеки ден, защото в Organon, разбираме, че жените имат ключова роля за постигането на един по-здрав и красив свят. Вярваме, че можем да направим много за жените и тяхното здраве, особено в Централна, Източна и Южна Европа. Затова ние се ангажираме с тази задача във всички страни в този район и сме отворени да си сътрудничим с много организации, които споделят подобна визия“, каза Окан Исикчи, управляващ директор на Organon EESC.

В края на миналата седмица мениджърският екип на Organon би звънеца на Нюйоркската фондова борса (NYSE), за да отбележи първия ден на активна търговия. Осъзнавайки необходимостта от вслушване в опита на жените за справяне със здравословните предизвикателства, Organon събра мнения от цял свят, за да създаде „Стената на гласовете“, мултимедийна инсталация пред сградата на Нюйоркската фондова борса с въздействащи мнения, истории и образи на жени. Малгожата Богуш, председател на Управителния съвет на Фондацията за полско-американски отношения Кулски, допринесе за емоционалната страна на събитието, заявявайки, чее необходима промяна в мисленето и третирането на нашето лично здраве като приоритет. Нека да обединим усилията си, за да подчертаем важността на рутинните профилактични прегледи и да стимулираме всеки да ги постави върха на натоварената си програма.“

Разнообразното портфолио ще стимулира устойчивия растеж

В началото портфолиото на Organon ще се състои от над 60 лекарства и продукти в международeн план, които ще бъдат достъпни в над 140 държави, като близо 80% от около 6,5 милиарда щатски долара годишни приходи се очаква да бъдат генерирани извън САЩ.

Има три основни стълба, върху които Organon ще фокусира дейността си:

  • Женско здраве:

Organon е единствената глобална компания с такъв размер, фокусирана върху женското здраве.

С този фокус Organon навлиза в един бързо развиващ се пазар, който се очаква да достигне стойност от над 60 млрд. долара до 2026 г. Наблюдава се растящо потребителско търсене на дългодействащи обратими контрацептиви (LARC) и голям глобален пазар на продукти за плодовитост, който е с неизползван потенциал и е движен от променящите се социални демографски данни.

Здравните нужди на жените са важни в световен мащаб, но в Централна, Източна и Южна Европа виждаме, че нашата мисия е още по-критична, тъй като имаме най-ниската плодовитост в Европа (ОН, Световни перспективи за населението 2019, април 2020 г.) и много от страните тук регистрират спад на населението. Освен това само 57% от жените използват НЯКАКЪВ метод на контрацепция, поради което в тези държави имаме нисък процент на хормонална контрацепция и високо ниво на аборти (StatistaWW 2021, Европейски атлас за контрацепция 2020). Следователно трябва да образоваме жените и двойките за последиците от абортите, решенията за ин витро оплождане и други ползи отвъд репродуктивното здраве и да се заемем с най-важните за тях здравни проблеми, използвайки различни канали, както и да работим с местните правителства за подобряване на достъпа и даване на възможност на жените да направят правилния избор за техния живот“, каза Наталия Корягина, директор на бизнес звеното за здравето на жените на Organon EESC.

  • Биоподобни продукти:

Биоподобните продукти осигуряват важна алтернативна възможност за лечение на доставчиците на здравни услуги и могат да доведат до икономии за здравните системи.

Компанията e силно фокусирана върху портфолиото си от биоподобни продукти, като ще продължава да работи както върху разширяването на обхвата на настоящите си продукти в нови географски райони, така и върху промоцията на нови продукти. Плановете на Organon са да реализира растящия потенциал на биоподобни продукти в партньорство с ключови заинтересовани страни и местни регулатори.

  • Утвърдени марки:

Портфолиото от утвърдени марки на компанията се характеризира с иновативност и установени традиции. Organon се ангажира да предоставя уникални решения, насочени към специфични неудовлетворени глобални медицински нужди.

Ние вярваме, че има добри възможности, които да бъдат реализирани чрез подновяване на фокуса върху настоящите ни продукти за сърдечно-съдови, дихателни, дерматологични проблеми, неопиодни обезболяващи и др. Важността на тези лекарства се дължи на критичните, хронични или остри нужди, за които нашите продукти помагат, и уважението, което те са спечелили през годините“, каза Марек Сатаняк, маркетингов директор на Organon EESC.

Жените в центъра: подходът на Organon към иновациите

Мисията, която Organon следва в научноизследователската и развойната си дейност, е да изгради бизнес около нуждите на пациентите с цел да идентифицира и подобри възможностите за здравеопазване за жените, което ще им позволи да живеят живота си по най-добрия начин всеки ден.

Развълнувани сме да започнем да изследваме и разбираме специфичните нужди на жените пациенти и различните състояния, които в миналото се е очаквало дамите да приемат като нормални или като по-трудната страна на живота, включително, но не само, нарушения на менструалното кървене, инконтиненция или менопауза. Стъпвайки върху по-задълбоченото разбиране за тези неудовлетворени медицински нужди в нашия регион, Organon ще допринесе, разработвайки лекарства за тях. Разочарованието, което изпитвам, когато погледна назад, за да видя колко малко подобрения са се случили в тази област от моите години в медицинското училище досега, днес отстъпва място на вълнение, тъй като Organon ще бъде сред пионерите в усилията си да подобри живота на жените в целия свят“, каза Джем Озесен, медицински директор на Organon EESC.

Доказаните глобални възможности на компанията в клиничното развитие, пациентската безопасност, регулаторните и медицинските дела я правят добре позиционирана и готова да идентифицира перспективни лекарства, диагностики и устройства с най-голям потенциал да повлияят благоприятно на здравето на жените.

ОставиКоментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *