Дарението е част от глобалната програма за солидарност на L’Oréal Group в подкрепа на борбата срещу COVID-19

L’Oréal България дари над 6800 хигиенни продукта на обща стойност от близо 60 000 лв. на Българския Червен кръст. Продуктовото дарение ще бъде разпределено към най-засегнатите от епидемичната ситуация в България и е част от международната програма за солидарност на L’Oréal Group в подкрепа на борбата срещу COVID-19.

Дарението се състои от почистващи гелове за ръце и различни козметични продукти за основни нужди като шампоани, лосиони и кремове. Продуктите вече бяха предоставени безвъзмездно на Българския Червен кръст като част от националната благотворителна кампания „Заедно срещу коронавируса“. БЧК ще разпредели почистващите гелове между български медици в цялата страна, които са ангажирани с лечението на инфекциозни заболявания и други уязвими групи. Масовите козметични продукти от основна необходимост (продукти за грижа за косата, лицето и тялото) ще бъдат доставени на хора в неравностойно положение с цел да бъдат подпомогнати при спазването на препоръчителните предпазни мерки за борба с разпространението на коронавируса и последствията от тази епидемия.

Ваня Панайотова, генерален мениджър на L’Oréal за региона Adria-Balkan, коментира: „В тези предизвикателни времена наш дълг като социално-отговорна компания е да дадем пример и да допринесем за колективните усилия по всякакъв възможен начин. Чрез тези безвъзмездни действия ние от L’Oréal искаме да изразим нашето признание, подкрепа и солидарност към онези, които демонстрират изключителна смелост и безкористност в усилията си да се преборят с пандемията в България и да окажем подкрепа на най-нуждаещите се.“

Описаните мерки, предприети от козметичната компания в България, са част от по-широка програма за солидарност, изпълнявана от L’Oréal Group в цяла Европа в подкрепа на борбата срещу COVID-19 от всички заинтересовани страни. Над 70% от фабриките на L’Oréal по света днес помагат в битката с тази здравна криза, като произвеждат почистващи гелове за ръце. Към момента вече са произведени над 40 милиона бройки, които бяха разпространени в повече от 30 държави. Над 40% от тези бройки бяха дарени безвъзмездно на уязвими групи, здравни специалисти, аптеки, както и на търговски партньори на компанията по цял свят.

ОставиКоментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *