Страница 1 от 1

Пушенето и грижата за лицето

МнениеПубликувано на: Сря Апр 12, 2017 8:40 pm
от borqnasubotinova
Аз пуша вече 4 години, но имам чувство, че това оказва негативно влияние върху кожата на лицето ми. Именно заради това искам да откажа цигарите. Проблемът е, че това би било много трудно. Пробвах няколко пъти да ги откажа, но не ми се получава. Дайте идея какво да правя?

Re: Пушенето и грижата за лицето

МнениеПубликувано на: Чет Апр 13, 2017 1:58 pm
от mila11
Пушила ли си някога електронна цигара? Аз преди два месеца си дръпнах за първи път от на една приятелка. Хареса ми, след което и аз си поръчах от 7puffs.bg. Взимам си всякакви течности с различни аромати и вкусове. Изобщо вече не ми се пушат обикновени цигари.

Re: Пушенето и грижата за лицето

МнениеПубликувано на: Сря Апр 26, 2017 12:22 pm
от borqnasubotinova
Не съм, но много приятели ми казват, че са доволни. Май и аз ще си поръчам.

Re: Пушенето и грижата за лицето

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 25, 2017 5:14 am
от Artemida
Пушенето води до ранна поява на бръчки и ускорява процесите на застаряване на кожата.
Пушенето причинява бръчки чрез стесняване на кръвоносните съдове на външните слоеве на кожата, обясняват експерти. Това води до намалено кръвоснабдяване, кожата не получава необходимия й кислород, витамини и други хранителни вещества.
Тютюнопушенето води до появата на трайни бръчки, тъй като вреди на влакната колаген и еластин, които поддържат структурата на съединителната тъкан гладка и стегната.
Ефектите от тютюнопушенето върху кожата могат да се забележат още в млада възраст. При наблюдение под микроскоп учени установяват, че бръчки по лицето се откриват дори при пушачи на 20-годишна възраст, които пушат от няколко години.