Докато отхвърляме идеята, че да се отдадете на вкусни храни е задължително лошо нещо, ние също го постигаме: След няколко дни или седмици веселие, като ваканция или ваканционен сезон, лесно е да се почувствате малко муден, подут и нуждаещ се ot малко детокс.

Един отрицателен ефект от лошото хранене и пиене с течение на времето е нарушен метаболизъм.

Дисфункцията на метаболизма може да се прояви като наддаване на тегло, повишено кръвно налягане и холестерол, по-малко енергия, желание за храна и проблеми със съня.

Промяната на начина на живот може да ни помогме в здравословен характер.

Ето 8 начина да детоксикираме организма си за кратко време.

 1. Качествен сън
  Сънят е свързан със загуба на тегло, намаляване на нивата на кортизола и стрес и подобряване на цялостното здраве. Най-добрата част от съня е, че не отнема абсолютно никакви усилия – просто се уверете, че температурата на стаята ви е хладна, и си осигурете 10-часов сън. Качественият сън дава на тялото ви времето и пространството, от което се нуждае, за да се освободи от токсините.
 2. Пийте много вода
  Да останеш хидратиран е от решаващо значение за овластяването на тялото да премахва токсините и да поддържа баланса на кръвната захар.
 3. Време за раздвижване
  Направете почивка веднъж на час, дори и само за пет минути, за да се разтегнете и да се движите. ова ще намали умората, ще накара кръвта ви да тече през мускулите и да повиши сърдечната си честота, изгаряйки калории.
 4. Кардио тренировки
  Балансирането на кардио и силови тренировки осигурява добрър подход към упражненията, които ще донесат най-много ползи. Ключът е да се уверите, че движите тялото си ежедневно. Това ще подобри кръвообращението и ще донесе кислород и хранителни вещества до всички ваши органи и тъкани, което им помага да функционират по-ефективно.
 5. Здравословни напитки
  Здравословните течности са от ключово значение да се почувствате по-добре след снизходителни няколко дни. На първо място в списъка на одобрените от диетолозите напитки са билкови чайове и минерални бульони.
 6. Избягвайте алкохола
  За нашите тела алкохолът е токсин, което означава, че когато го пием, телата ни ще работят за метаболизирането на алкохола преди да метаболизират други източници на енергия.
 7. Взимайте подходящи добавки за детоксикация.
  На пазара има голямо разнообразие от добавки за детоксикация. Освен това полезни са и Витамин Д и Цинк.
 8. Яжте разнообразни храни
  Не изпадайте в паника, ако ядете по-калорийни храни. Поставете си цел – 80/20. 80% по-леки храни като салати, плодове, бяло месо и 20% каквото ви се прияде.

  Kozmetikata.com

ОставиКоментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *