Красотата е достатъчно субективно понятие, за да ни принуждава да експериментираме с дрехите и грима отново и отново. Смята се, че красивото лице притежава симетрични пропорции и овална форма. Именно чрез макиажа можем да се доближим до идеaлното хармонично лице. Основата, фон дьо тенът и пудрата могат да направят чудеса. Тяхната цел е не само да скриват малки недостатъци по кожата и да уеднаквяват тена, но и да омекотят или да подчертаят някои от чертите.

Преди да пристъпите към нанасянето на сенки, нанесете пудра приблизително 1-2 тона по-тъмна от кожата ви, като използвате голяма четка за пудра.

Квадратно лице

Характеризира се с широко чело и широка линия на брадичката. Нанасянето на пудра трябва да започне от слепоочието в посока на брадичката. Освен това, в центъра на челото, около очите и върха на брадичката.

Кръгло лице

За тази форма са характерни пълните страни, късото, широко чело и заоблената брадичка. Необходимо е да се нанася пудра на слепоочията като се издърпва надолу на разстояние два пръста под скулите. Освен това – на върха на носа, под очите, на върха на брадичката.

Лице Круша

Това лице притежава широка челюст и брадичка и тясно чело. Пудра се нанася по линията на челюстта отстрани на лицето. Освен това – в центъра на челото и върха на брадичката.

Лице Сърце

Характеризира се с тясна брадичка, широко чело и заоблени скули. Пудра се нанася върху слепоочието в посока скулите, където изсветлява, в центъра на челото и върха на брадичката.

Издължено лице

За тази форма са характерни високото чело и силно изразената челюст. Трябва да бъдете внимателни, когато използвате пудра, за да не направите чертите си груби. Всъщност най-добре е да използвате бронзант – върху брадичката, скулите (отвътре – навън).


От Гергана Кангалова