Когато ноктите ни станат чупливи и грапави, а кожата около тях изсъхва и се напуква, значи е крайно време за специална терапия с восък.

Восъкът за нокти се използва за запечатване на нокътя, процедура, която помага да се възстанови и укрепи нокътната плочка и да се хидратира кожата около нокътя. Подобрява цвета и текстурата на нокътя.

Тази процедура може да се направи у дома, като се използва готов продукт или домашно направен.

Био восък за нокти – подхранващ и заздравяващ от DNC
Този Био восък е комплекс от пчелен восък, рициново масло, женшен, облепиха и други биоактивни масла, които създават дълготраен ефект на защита на нокътната плочка. Използва се, като се втрива в ноктите и кожичките, преди сън и преди извършването на домашна работа. Така ноктите са защитени от вредните действия на препаратите. Също така биовосъкът е ефективен дори върху лака за нокти, като спомага за по дъкготраен маникюр.

За подобна процедура може да използвате и само плочка натурален пчелен восък. Той е богат на естествени мастни киселини, витамини и протеини, добре прониква в нокътната плочка и попълва пукнатини ако има такива.

Парафиновата терапия за ръце и крака, която може да си направите в козметичните салони е уникална лечебна грижа. Процедурата е невероятно средство за възстановяване на кожата и ноктите. Тя я обогатява с колаген и еластин , има овлажняващо и тонизиращо действие. Парафиновата терапия омекотява кожата и дълбоко я подхранва. Процедурата стимулира кръвообръщението на ръцете и краката. Парафинът избелва и изсветлява петната, както и възстановява структурата на нокътя.Той има свойството да възстановява водния баланс на кожата, да повишава циркулацията на кръвообръщението и като резултат да води до цялостно успокояване на третираните участъци.

Ако се снабдите с течен парафин може да си направите и терапията у дома, като го загреете до температура, която ще въздейства върху ръцете и краката ви без да ви изгори. Вижте повече за процедурата тук.

Kozmetikata.com