По наблюдения на пазара за козметика, мъжете все повече и повече се замислят за крема си за лице без това да навреди на мъжествеността им. Така че защо да не започнат да поддържат външността си както го правят жените?

Драги дами, ако вашият приятел не приема идеята мъжете да се грижат за външния си вид, ето и няколко съвета как да преодолеят страха си от кремовете за лице, защото бледият тен, сухата кожа и кожата, която се нуждае от почистване, изглежда еднакво недобре както на мъжете така и на жените.

Ако приятелят ви завършва процеса на бръснене като напръска лицето си с вода и с това смята въпроса за приключен, ако не сменя ножчето на самобръсначката, докато не стане наистина много ръждиво, трябва да се намесите вие. Преди въобще да посегне към бръснача, трябва да подготви кожата си, особено ако е чувствителна.

Първата стъпка е почистване, което става лесно с всеки почистващ лосион, който ще освободи порите от всякакви нечистотии, които могат да доведат до възпаление. Ако има повече време, може да използва и затопляща лицето маска, за да омекоти кожата си и така да накара острието просто да танцува по нея.

Ако приятелят ви използва обикновен сапун когато се бръсне, по-добре да спре това, защото сапунът само изсушава кожата. Вместо това нека използва кремовете за бръснене, които са с омекотяващ ефект.

Всеки човек има нужда от крем за лице, което неизменно включва и мъжката част на света. Ако вашата половинка има суха кожа, той непременно трябва да използва овлажнител за лице, особено през зимата. Той не само ще се чувства комфортно в собствената си кожа, а и ще се гордее с гладка кожа, която никога не излиза от мода.

Помогнете на приятеля си да разбере значението на маските и ексфолиантите. Не боли да ги използват и не е срамно да ги купуват от магазините.

Всяка жена мечтае да целува меки устни, затова обяснете на половинката си, че балсамът за устни не е хвърляне на пари на вятъра.

Тъмните кръгове под очите могат да се премахнат, а и бръчките около очите не са само женски проблем. Така че му покажете чудото наречено крем за около очи.

Красивата и поддържана коса винаги е правила добро впечатление – маските за коса и редовното разресване ще заздравят косата на половинката ви и ще я задържат по-дълго време на темето му.