Спомняте ли си онова чувство след излизане от фризьорския салон, когато не може да спрете да докосвате косата си? Тя е мека, лъскава и пълна енергия… Разкриваме тайни от фризьорския салон.

Истински добър шампоан
Изборът на шампоан е важен що се отнася до вида на косата ви и доброто изплакване след нанасянето му. Фризьорите използват дълбокопочистващи шампоани, които да освободят косъма от всички стилизиращи, омазняващи и парфюмиращи продукти.

Балсамът е от значение
Балсамът не причинява омазняване и слепване на косата, както си мислят някои. Проблемът по-скоро е в някои твърде тежки формули и отново в качеството на изплакване, което прави косата мазна, слегнала и без блясък. Балсамът е необходим и полезен, стига да е съобразен с вида на косата ви.

Снабдете косата си с допълнителни екстри
След като е правилно измита и подхранена, косата ви има нужда да бъде поглезена. Ние препоръчваме масло за коса, серуми за изглаждане на косъма, защитен спрей преди изсушаване. Следващият път като посещавате фризьорът си, се позаинтересувайте точно какви продукти използва, както и последователността им.

Маслото или олиото за коса хидратира, омекотява, намалява заплитанията и укротява непокорна коса. Поставя се в косата след изсушаване с кърпа и преди разресване. Нанесете маслото за коса предимно на краищата на косата си, като използвате много малко количество в средата и към скалпа. Ако косата ви има тенденция да се омазнява, то тогава нанасянето да е само в краищата.

HUILE SUPRÊME Масло за суха и непокорна коса от PHYTO
Богато масло, което ще подхрани и стилизира непокорните, сухи и гъсти коси! HUILE SUPRÊME осигурява дълбоко подхранване и лесно стилизиране на гъсти, сухи и непокорни коси. Подготвя косата за изсушаване със сешоар, контролира начупването. Косата е регенерирана и защитена, с изключителен блясък и мекота. Уникална формула, която комбинира масло от макадамия с подхранващи и регенериращи свойства, масло от анато с антиоксидантно действие и растителен сквален, който предпазва косата от дехидратация.

Изглаждащият серум е подходящ за хора с чупливи и къдрави коси. Преди да се използва изглаждащ серум е добре леко да подсушите косата. Той помага да се запази изтъняването на косъма, като се запази естествената хидратация на косата. Разтъркайте продукта между дланите на ръцете си и размачкайте косата с върха на пръстите си. Уверите се, че продуктът е равномерно разпределен.

Frizz Ease Original Серум за коса за средно-начупена коса
Коригира сухата, средно-начупена коса. Тази изключителна формула, обогатена с копринени протеини, обгръща с филм от прозрачен гланц за невероятно блестяща, гладка коса, независимо права или къдрава. Оформена, полирана повърхност.

Защитният спрей преди изсушаване ще запази влага и блясъка на косата. Повечето от тях имат и страхотен аромат.

PHYTOKERATINE Възстановяващ термо-защитен спрей
Защитава косата от вредното влияние на термичната обработка с преса, сешоар, маша! Ексклузивната термо-защитна и термо-активна формула на възстановяващия спрей PHYTOKERATINE действа едновременно на повърхността и в сърцевината на косъма, като предпазва косата от нагряване при сушене и накъсване при разресване. В резултат косата е устойчива, защитена, копринено мека и лесна за разресване и стилизиране.

Специална грижа за косата
Кератинова терапия ORCHID-OIL за изтощени коси с орхидея от Kleral System
Да се използва за възстановяване при сухи изтощени и химически третирани коси. След обезцветяване, боядисване, трайно изправяне преди и след студено къдрене. Възстановява кератина в косъма подхранва косата в дълбочина и придава жизненост, мекота, блясък и здравословен вид на изтощената коса.
1. Шампоан с кератин
2. Крем-маска с кератин
3. Течни кристали с кератин

Правилните инструменти променят нещата
Получаването на перфектно издухване, като от фризьорски салон е не само резултат от добрите продукти, но и от правилните инструменти. Ще са ви необходими:
1. Удобна керамична четка за сушене
2. Сешоар с професионални качества


Четка „Perfect for“ за изсушаване до средно дълга коса

KENT „Perfect for“ PF012 е обла, среден размер четка за коса (предлагат се четки и за къса и дълга коса), с керамично ядро 49 мм и дървена дръжка. Тя е четка за изсушаване, за плътна коса с копринен вид. За създаване на плътност при изправяне на косата или къдрици, обработвайте средни по размер кичури върху леко влажна коса. Издърпвайте косата от корена надолу, за да я изправите.

Kozmetikata.com