Детоксикацията на организма е от важно значение за всеки, за да бъде в добро здравословно състояние.

Какво точно е детоксикация? Просто казано, детоксикацията е процес, при който човек прави промени както в начина си на живот, така и в оптимизиране процесите в тялото за да се изчисти от токсини.

Токсините са всяко вещество, което може да е отровно или да има отрицателни последици за здравето. „Токсин“ се отнася до всички метали, химикали, замърсители, изкуствени хранителни съставки, пестициди и отрови, които причиняват увреждане на тялото. Ние сме в постоянен контакт с вредни организми и замърсители. Те са в нашата вода, в нашата храна и във въздуха, който дишаме.  Източникът на много здравни проблеми са токсините, които се натрупват в телата ни през годините.

Човешкото тяло има естествена способност да се детоксицира. То разполага с няколко системи за отстраняване на отпадъците. Системата за отделяне играе най-голяма роля. Основните органи, които съставят екскреторната система, са кожата, черния дроб, белите дробове, дебелото черво и бъбреците. Цялото тяло разчита на тези органи, за да живее здравословен живот, но не винаги успява да се справи, затова трябва да се предприемат определени мерки за допълнителна детоксикация.

6 начина за детоксикация на организма

1. Променете начина си на хранене
Консумирайте повече свежи плодове и зеленчуци. Избягвайте преработените храни и ГМО продукти или такива, преработени с пестициди.

2. Пречистваща диета
Можете да опитате сурова алкална диета. Това е временно прочистване, състоящо се от сурови плодове и зеленчуци и сурови ядки, семена и кълнове. Това е добър начин за детоксикация на дебелото черво и черния дроб. Диетата със сок също е полезна и е концентрирана около консумирането на прясно направен плодов и зеленчуков сок – за предпочитане органичен.

3. Пречиствайте въздуха, който дишате
Дишането на чист въздух е друг начин за намаляване на излагането на токсини. Докато не можете да контролирате цялата среда, можете да контролирате въздуха във вашия дом. Димът, плесените и микроорганизмите могат да направят въздуха във вашия дом по-токсичен от външния въздух. Висококачественото устройство за пречистване на въздуха е най-добрият начин да поддържате въздуха си чист и без токсини. Ако качествено устройство за пречистване на въздуха е извън вашия бюджет, вместо това вземете няколко домашни растения. Те помагат да се филтрира въздуха и да се премахнат токсините.

4. Пречиствайте тялото си с вода
Водата е може би най-ценното средство за детоксикация на организма. Може да добавите лимон за по-добър вкус.

5. Упражнения и медитация
Упражненията и медитацията спомагат за поддържането на здраво тяло. Упражненията ви помагат да се изпотявате, а изпотяването помага за отделянето на токсини през кожата ви. Също така медитацията ви помага да изчистите ума си и да намалите стреса. Стресът може да бъде толкова токсичен за вашето здраве колкото и химикалите.

6. Допълнително оптимизиране на процесите на детоксикация чрез специално създадени за това от науката Хранителни добавки.
Ще се спрем на няколко такива.

 – Допелхерц актив Детокс Комплекс 40 Капсули
Допелхерц актив Детокс Комплекс съдържа растителни екстракти от коприва, аспержи, джинджифил и зелен чай, които са в подкрепа на нормалния метаболизъм и цялостната детоксикация.

В витамините допринасят за производството на енергия, а цинкът за нормалния метаболизъм на въглехидрати и мазнини, както и за поддържане на киселинно-алкалното равновесие.

В състава е включен и холин – за нормалната функция на черния дроб.

 – Сорбекс Дуо извежда токсините
Сорбекс Дуо извежда токсините от организма, прочиства и възстановява черния дроб, благодарение на активния въглен и хепатопротективното действие на екстракта от бял трън.

– Витапектин Ябълков пектин 100% натурален

Иновативен продукт, който поддържа нормалните нива на холестерол в кръвта, увеличава чувството за ситост и нормализира храносмилателната система.

 – Абофарма Ксанадрен Плюс
Ксанадрен Плюс e хранителна добавка, която допринася за естественото отвеждане на излишната вода от тялото, както и за поддържане на оптимално телесно тегло, като осигурява благоприятни условия за премахване на токсичните продукти на метаболизма.

Kozmetikata.com