На 25 септември 2008 г., 18,00 ч., в Националната галерия за чуждестранно изкуство бе бъде открита официално изложба на избрани живописни творби от националния конкурс „Българката на 21-ви век“.

„Красная Линия България“, представена с марката си „Bilka Collection“, и Съюзът на българските художници през месец юни 2008 година, обявиха национален конкурс за съвременни живописни творби по тема „Българката на 21-ви век“. Конкурсът е вдъхновен от уникалното творчество на Владимир Димитров – Майстора и неговата картина „Момиче с грозде“. Целта на организаторите е да представят актуалните творчески търсения и интерпретации на художниците по отношение на непреходната връзка между родната природа и съвременния образ на българката.

Създателите на българската козметична марка BILKA Collection вече повече от 10 години целенасочено работят върху създаването на продуктови линии, умело съчетаващи в себе си богатството и разнообразието на българската природа, с цел съхраняване на естествената красота на българката.
Идеята за конкурса е oбвързана и продуктите от „Гроздовата линия“ на марката Bilka Collection – козметичните серии „Grape Therapy Mavrud“ и „Grape Energy“. Те са разработени на базата на уникалния български сорт Мавруд и бяло грозде, като са използвани традиционни и съвременни технологии.

Представителите на компанията организират конкурса с надеждата да подпомогнат развитието на съвременното художествено творчество в България, както и да открият сред търсенията на авторите подходящата картина и образ на „съвременната българка“ за лице на лимитираната си серия, която разработват за следващата година. Наградният фонд, осигурен от Красная линия България, е в размер на 5000 лв. Връчването на наградите на победителите ще се състои по време на официалното откриване на изложбата.
Подборът на картините и наградите е направен от жури в състав:
Председател:
Проф. Ивайло Мирчев – Председател на СБХ
Членове:
Ирина Мутафчиева – директор НГЧИ
Весела Радоева – изкуствовед
Любен Генов – член на ИБ на СБХ
Мила Златкова – управител на „Красная линия“ ООД
Антонина Симеонова – директор реклама „Красная линия“ ООД
Павлина Велчева – директор маркетинг „Красная линия“ ООД

Галерията в град Кюстендил любезно предостави на организаторите възможността да използва за конкурса изображението на известната картина „Момиче с грозде“ от Владимир Димитров-Майстора.
Изложбата ще бъде представена в Националната галерия за чуждестранно изкуство от 25 септември до 3 октомври 2008 година.