Подхранване и хидратиране – това е тайната на добрата грижа за сухата кожа на лицето. Предлагаме ви 3 лесни домашни маски.

Майонеза и бебешко олио
Бебешкото олио е отличен овлажнител, което прави кожата гладка и мека, в комбинация с майонеза е отлична грижа за лицето. Маската е особено ефективна за студените месеци.
2 с.л. майонеза
1 ч.л. бебешко олио
Смесете продуктите и разбъркайте добре, нанесете маската на шията, лицето, коленете или грубите лакти. Оставете за 20 минути. Изплакнете обилно с хладка вода.

Кокосово масло и банан
Кокосово масло също отлично средство за лечение на суха кожа. Мастните киселини в него, помагат да се осигури влага на кожата.
2 с.л. кокосово масло
1 с.л. пюре от банан
3 капки есенциално масло
Смесете и разбийте съставките, нанесете върху чисто лице. Изплакнете след 20 минути.

Масло и мед
Истинското мандраджийско масло е богато на мастни киселини и витамин А. Мастните киселини овлажняват кожата, докато витамин А помага за подобряване на производството на колаген. Освен това, маслото дава естествен блясък на лицето.
1 с.л. меко масло
1 ч.л. чист мед заедно
1/4 ч.л. лимонов сок
Смесете продуктите в малка купа и разбъркайте добре. Намажете маската в тънък слой върху лицето. Оставете да преседи около 20-30 минути. Отстранете маската с помощта на топла мокра кърпа и след това изплакнете кожата.

Kozmetikata.com