Кожата на тялото ни има нужда от постоянно обновяване на епитала, за да може да диша и изглежда по-добре. Вместо да използваме пилинги и ексфолианти, на помощ се притичат гъбите за тяло. Дерматолозите препоръчват естествените гъби като необходима грижа за тялото ни. Кои са основните видове и какъв е произходът им.

Натуралните гъби са оформени от естествени продукти от растителен или морски произход. Сред най-популярните са:

Растителна гъба Луфа
Първоначално луфа е използвана в Близкия Изток и Ориента, а днес се отглежда почти навсякъде по света. Луфа / loofah, luffa / е растение от рода на тропическите лози с нишковидна структура. Едногодишно стелещо се растение от семейство Тиквови, растящо в тропическите райони. Отглежда се за плодовете, от които се получават т.нар. растителни гъби, които се използват за направата на пантофи и шапки, маслото за сапуни, а младите плодове в някои страни – за зеленчук.; 2 културни вида – цилиндрична луфа и ръбеста луфа. Характерно за тази гъба е, че е много твърда и е подходяща за ексфолиране, като ефективно премах мъртвите клетки.
Луфа от 4U NATURAL
Използва се за масаж на тяло при къпане, за отстраняване на мъртвите клетки, подобрява кръвообращението. Гамата обхваща, както луфи в натурален вид, така и ръкавици, скръбъри, гъби, специално ушити така че триещата им повърхност е от луфа, осигуряващи изключителни удобства при къпане.

Ексфолираща гъба КОНЖАК

Направена е от Азиатско растение, използвано в корейските традиция за почистването на лицето и тялото Конджак. Стимулира микроциркулацията чрез масаж.
Нежна Естествана Ексфолираща гъбка КОНЖАК Konjac Sponge със Зелен Чай от ERBORIAN

Обогатена с антиоксидантен зелен чай, придава сияйност на кожата. Как да я използваме? Оставете гъбата да се напои с вода за 3 минути за да омекне и да се овлажни. Леко изстискайте излишната вода и масажирайте нежно с кръгови движения лицето и тялото. След употреба я измийте и я оставете да изсъхне на въздух – по този начин ще избегнете бактериалния растеж. Използва се за:
– Самостоятелно: за стимулиране на кожата (между продукт за почистване на маслена основa и на водна основа).
– За измиване: изключително подходящ за измиване на продукт на маслена основа.
– С почистващия продукт: при почистващи продукти на водна основа.
Период на употреба 3 месеца.

Коралова гъба
За разлика от луфата тази гъба е по-мека и е подходяща за чувствителна кожа. С нея лесно се разнася сапуна, има масажното действие, стимулира кръвообращението и помага на порите на кожата да се отворят.
Естествена коралова гъба за баня от 4U NATURAL
Естествен морски сюнгер в зависимост от размера, подходящ за почистване на лице или тяло. За ежедневна употреба с всички препарати за лице. При допир с кожата отделя колаген. Кораловите гъби са абсолютно естествен продукт, при който преработката е сведена до минимум и цикълът не включва използването на химикали. Естествената структура на гъбите се характеризира с показатели, които надвишават многократно синтетичните по отношение на мекота и удобство при допир с кожата. Съвременната технология позволява прибиране на гъби от голяма дълбочина, където колагеновата структура е с по-високи качества, кореспондира на качествата на човешката кожа и не предизвиква никакви алергии.

Kozmetikata.com