Широкото приложение на пробиотиците в последните години ги направиха незаменима част от семейното здраве, още повече когато се отнася до това на децата, защото могат да се приемат от най-ранна възраст. На първо място те са безвредни, приемат се както за профилактика, така и при спешни случай, а ефектът е повече от задоволителен.

Основно се ползват при стомашно чревни проблеми – диарии, но ефект имат и при справяне с вируси, настинки, грипни състояния, алергии, дерматити и др. Американската академия на педиатрите констатира, че пробиотиците най-вече спомогнат за подобряване на храносмилането, имунната защита и метаболизма.

Пробиотиците са бактерии, живи микроорганизми, които спомагат за балансирането на средата в целия организъм. Те ни помагат да сме здрави и устойчиви на друг вид бактерии и микроорганизми, причиняващи болести. Най-известните „добри“ бактерии са Lactobacillus и Bifidobacterium.

Lactobacillus е щам полезна бактерия, която нормално обитава храносмилателния тракт, пикочната и половата системи. Освен за лечение на пикочната система и за гъбички, лекарите използват различни щамове Lactobacillus и за третиране на инфекциозна диария, причинена от болестотворни бактерии или вирус ротавирус, както и за диария, причинена от антибиотици. Bifidobacterium възвръща баланса на микроорганизмите в организма.

Пробиотиците за деца се разработват във форми лесни за прием – капсула, дъвчащи таблетки прахчета. Когато се приемат превантивно с цел устойчивост на организма се препоръчват курсове по около 90 дни.

Въпреки това, че са безопасни, що се отнася до детското здраве, е добре пробиотиците да са изписани от педиатър, както и да се следва стриктно схемата на прием – преди или по време на ядене.

Витаслим ПроКомбо Пробиотик за бебета и малки деца 5 мл
ПроКомбо Бейби е специален комплекс от пробиотични щамове, които поддържат равновесието на чревната флора при малки деца и кърмачета и подсилват дейността на стомашно-чревния тракт. Изключително ефективен при диария, запек, болки в корема, гадене и повръщане и прием на антибиотици. Спомага за избягването на нежеланите странични ефекти от антибиотиците и значително засилва естествените защитни сили на детския организъм.

Лактофлор Кидс
Лактофлор Кидс е Пробиотичен продукт, създаден специално за бебета и малки деца, допринася за регулиране на стомашно-чревната флора и повишава имунитета. Съдържа внимателно селектирани видове млечнокисели бактерии, съдейства за нормалното храносмилане и усвояването на полезните вещества от храната. Съдържа четири вида млечнокисели бактерии (L.helveticus, L.acidophilus, L.bulgaricus, Str.thermophilus), комбинирани с три щама от полезната Бифидобактерия (B. bifidum, B. infantis, B. Longum). Всеки вид от пробиотичните микроорганизми в Лактофлор Кидс допринася за регулиране на стомашно-чревната флора и повишава имунитета на децата.

Kozmetikata.com