Ходите на фитнес, правите дълги разходки, но въпреки това теглото не пада. Причината може да е в някои храни и неща, които могат да забавят метаболизма ви.
Ето 5 от тях:
1. Въглехидрати Помислете, че бял хляб, бисквитки, сладки зърнени храни, бонбони – всякакви бели, рафинирани въглехидрати вероятно ще застоят метаболизма ви. Тези храни не само че имат висока хранителна стойност, но и количеството на фибри, което те предоставят, не е достатъчно за изгаряне на допълнителни калории. Изберете си храни с високо съдържание на фибри като ечемик, кафяв ориз и пълнозърнест хляб, за да ускорите метаболизма си.
2. Преработените масла Преработените масла не са лишени от хранителна стойност, но също така могат да бъдат произведени с вредни разтворители и химикали. Соевото и рапичното масло също съдържат по-големи количества трансмазнини в сравнение с други варианти като зехтин и сурово кокосово масло, които служат като отлични заместители.
3. Мюсли Мюслито може да изглежда здравословно, но твърде често се покрива с добавена захар и се състои от прекалено преработени зърна, което я прави високо калорична. Купен от магазина също съдържа мед, който е бил толкова пастьоризиран, че е загубил своите ензими и ползи за здравето. Купуването на мюсли в магазините за здравословна храна е интелигентен начин да гарантирате, че инвестирате в правилната храна – просто не забравяйте да прочетете внимателно етикета за всяка добавена захар.
4. Ароматизирано кисело мляко Внимавайте с ароматизираното кисело мляко. Изпълнени със захар и оцветители, тези прости въглехидрати бързо се усвояват, което ви кара да почувствате глад малко след това. Купувайте чисто кисело мляко без плодове и ароматизатори.
5. Лош сън Нездравословният сън също може да доведе до намаляване на метаболизма.  Старайте се да си лягате по-едно и също време и да спите поне 8 часа.
Kozmetikata.com

ОставиКоментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *