Българската актриса Мария Бакалова влиза в  топ 10 на актрисите, които заслужават номинация за престижната филмова награда Оскар. Според годишната прогноза на авторитетното американско списание Variety Бакалова е поставена на 8-мо място по вероятност да получи номинация в категорията „Поддържаща женска роля“ за своето участие във филма „Борат: следващия кино филм“.

След Бакалова в списъка са поставени далеч по-известни актриси като Мери Дж. Блайдж, Никол Кидман и други.

Variety е медийна компания, отразяваща предимно сценични изкуства, основана през 1906 г. В момента има над 120 хил. читатели на седмичното си списание и 17 млн. месечни посетители на интернет страницата си.  Изданието има практиката да изготвя прогнози за предстоящите номинации за Оскар.

Филмът „Борат: следващия кино филм“, който е продължението на историята за шокиращия казахстански журналист Борат Сагдиев, представя завръщането на героя в САЩ. Той път той е заедно със своята дъщеря 15-годишната Тутар, която се играе от Бакалова.  Филмът засега се представя само онлайн в платформата на Amazon Prime.

Първоначално филмът привлече интерес с провокативни кадри на Руди Джулиани, бивш кмет на Ню Йорк и сега основен адвокат на американския президент Доналд Тръмп. Джулиани е заснет да влиза в спалнята на хотелски апартамент заедно с Бакалова, играеща героинята си Тутар, след като й е дал интервю. След премиерата на филма обаче много от коментарите се насочват към добрата игра на българката, която впечетлява критиците. Актьорът Саша Барон Коен, който играе Борат, също похвали в телевизионно предаване Мария Бакалова, като обясни, че тя е била избрана на кастинг сред 600 други актриси и заяви, че би било „извращение“, ако тя не получи номинация за Оскар след страхотната си игра.

Мария Бакалова има награда за главна женска роля през 2018 г. за филма „Трансгресия“ от канадския фестивал AltFF, а филмът „Бащата“, в който също участва, печели голямата награда Кристален глобус от фестивала Карлови Вари през 2019 г.

по сп. Мениджър

ОставиКоментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *