Известно е, че медицинските маски и защитните облекла причиняват на лекарите, борещи се с коронавируса, сериозни белези. Това не подмина и родните медици на първа линия, които също получиха кожни наранявания по лицата си, а някои от тях публикуваха кадри в социалните мрежи и споделиха за проблемите заради предпазните средства, които ползват.

Асоциация на естетичните дерматолози в България – АЕДБ декларира своята социална отговорност в борбата с COVID-19. Нейните членове поеха ангажимент безвъзмездно да се погрижат за колегите си и техните кожни увреждания. Това ще става посредством дистанционни консултации, а когато карантинния им период отмине, те ще могат да бъдат преглеждани и в кабинетите по естетична дерматология.

„Тази криза се надявам да ни научи да оценяваме стойностните неща в живота си на мига, а не когато безвъзвратно са изчезнали. Да се погрижим за стигмите на нашите колеги е най-малкото, което можем да направим. Много от лекарите, които са на първа линия, са жени, които са изправени пред най-голямото изпитание в новата ни история. Затова ние им благодарим от цялото си сърце. В тези тежки дни много от тях имат нужда от подкрепа. Водени от идеята за сплотеност и добри дела знаем, че и този път ще успеем коментира д-р Снежана Атанасова, дерматолог и председател на АЕДБ.

Съветите към лекарите от фронта в борбата с COVID 19 са преди да сложат предпазните маски, обилно да намажат лицата си с овлажняващ крем. След свалянето на защитните средства, там, където участъците са най-засегнати, да се третират с епителизиращи кремове. За минимални щети е добре, когато лекарите от първа линия си почиват, да използват заздравяващи маски за лице. Първо, лицето се измива, подсушава и накрая маската се поставя по-обилно, за да се подсилят регенеративните свойства на кожата. Редовното им нанасяне осигурява един по-защитен хидролипиден филм върху цялото лице.

Милиони по света отправиха благодарност към всички медици, които в ситуация на пандемия продължават да рискуват живота си, за да спасяват заразените с вируса. Световни и престижни издания като Vogue, Marie Claire и Vanity Fair също акцентираха със специални репортажи за стигмите върху лицата на лекарите от първа линия, като публикуваха и кадри на засегнатите медици.

MOST POPULAR

[gsf_posts post_layout=“small-1″ posts_per_page=“3″ post_paging=“none“ post_animation=““ ids=““]

YOU MAY ALSO LIKE

[gsf_posts post_layout=“small-1″ order=“ASC“ posts_per_page=“3″ post_paging=“none“ post_animation=““ ids=““]

2 Коментари

  1. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did you hire someone to do
    it for you? Plz answer back as I’m looking to create my own blog and would
    like to find out where u got this from. kudos

    My page :: http://stanford.edu/

      • Светлана Илкова -

      • 04.08.2020 на 17:38 pm

      Hello Kudos,
      We bye our theme for worldpress from https://themeforest.net/.
      Best Regards

ОставиКоментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *