Ягодите правят чудеса за вашата кожа. Още през древни римски и египетски епохи са ги използвали с лечебни свойства, особено за лечение на акне.

Предимства на ягодите за кожата:

1. Днес научно е доказано, че ягодите имат стягащо и противовъзпалително действие, спомагат за забавяне на процеса на стареене, лечение на изгаряния и предлагат най-добрата форма на UV защита.

2. Като богати на алфа-хидроксилна киселина, ягодите помагат да се премахнете мъртвите клетки от кожата.

3.Те имат високо съдържание на салицилова киселина, което ги прави идеални агенти за лечение на акне.

4. Ягодите също имат богато съдържание на витамин С, което повишава производството на колаген и намалява фините линии и бръчки. Омега-3 мастните киселини, открити в ягодите, увеличават тонуса на кожата и намаляват тъмните кръгове.

Можете също да използвате този плод, за да тонизирате кожата си, да подобрите структурата и да намалите пигментацията и акне.

1. Ягоди с крем

Направете пюре от ягоди, разбъркайте с крем (за суха кожа) или кисело мляко (за мазна кожа) и добавете една супена лъжица мед. Нанесете върху цялото лице, оставете за 10 минути и измийте с топла вода. Тази маска помага за намаляване на акне.

2. Ягоди и лайм

Помага за изглаждане на кожата и изсветлява следите от пигментация. Смесете пюре от ягоди и една супена лъжица лимонов сок. Нанесете върху цялото лице за 15 минути и измийте с топла вода.
3. Маска от ягоди, какао и мед

Размачкайте ягодите заедно със супена лъжица какао на прах и мед. Нанесете върху лицето за 15 минути и измийте с топла вода. Тази маска помага да направи кожата сияйна и мека.
4. Пилинг от ягоди

Нарежете ягода и я разтрийте по цялото си лице. Нейните алфа хидроксилни киселини имат отлична ексфолираща способност. Разтривайте ягодата по лицето си за минута и след това измийте.
Забележка: Някой хора са алергични към ягоди, затова направете тест като използвате малко ягода, която оставете на кожата на ръката си с пластир за 1 час. Ако нямате зачервяване или обрив може да продължите.

Kozmetikata.com

ОставиКоментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *