Ретинолът (Витамин А) действа като ексфолиращо, подпомагащо производството на колаген и борбата със свободните радикали средство. Ретинолът е една от малкото съставки, за които е доказано, че наистина действа. Ретинолът намалява бръчките и напоследък се препоръчва и за лечение на акне. Премахва хиперпигментацията и действа срещу агресивните фактори на околната среда.

Ето 5 продукта с Ретинол, които горещо Ви препоръчваме:

1. VITAL AGE RETINOL Дневен крем против бръчки на Atache

Кремът е разработен специално, за да намалява фините бръчки и мимическите линии по лицето, създавайки мекота и сияен вид на кожата. В съставът му са включени слънцезащитни филтри. След нанасянето му кожата става по-блестяща, по-гладка, по-сияйна кожа и с изравнен тен.

2. Retinol 3 TR™+ Intense Интензивен серум за лице (0,3% Ретинол) на Medik8, London

Лек, бързо абсорбиращ се Витамин А серум за лице с подмладяващ ефект. Съдържа 0.3% ретонол, подкрепен от tocopherol acetate (Витамин Е) и значително по- стабилен в сравнение с други ретинол продукти. Стимулира производството на колаген и увеличава нивото на епидермалната хиалуронова киселина, изглаждайки видимите линии и бръчки в третираните зони. Кожата е по-стегната, текстурата е изгладена, а тена на лицето е по-бистър и изравнен. Активен серум, който възстановява младежки вид на кожата.

3. Potent Vit. A на Skin Doctors

Капсулите Potent Vit. A Night /нощ/ незабавно активизират обновяването на клетките в кожата чрез увеличаване производството на колаген и еластин. Благодарение на иновативната технология Microsponge®, високата доза ретинол се транспортира бавно и внимателно в кожата. По този начин се намаляват значително зачервяването и раздразнението по кожата и 0.15% ретинол може да действа интензивно върху най-засегнатите области на кожата. През нощта витамин А възстановява увредените кожни клетки, стимулира клетъчното обновяване и увеличава хидратацията на кожата.

4. Retinol 10 TR™ Serum Иновативен нощен серум с 1,0% Ретинол на Medik8, London

Богата, но лесна за абсорбиране от кожата формула на витамин A под формата на серум. Подмладява кожата в най-оптималния период от денонощието – през нощта. Съдържа 1% ретинол в комбинация с витамин Е, което гарантира значително по-голяма стабилност на продукта в сравнение с други съдържащи ретинол продукти. Стимулира производството на колаген и увеличава нивата на хиалуронова киселина в епидермалния слой, подобрява вида на кожата, като изглажда фините линии и бръчки в третираните зони. Стяга отпуснатата кожа, изглажда тургура и намалява хиперпигментацията. Възтановява младежкия вид и блясък на кожата.

5. Retinol Eye TR™ Иновативен околоочен нощен серум с 0,1% Ретинол на Medik8, London

Иновативен нощен околоочен серум със система за постепенно освобождаване на активната съставка в кожата. Съдържа стабилизирана форма чист транс – ретинол, в концентрация 0.1%. Retinol Eye TR е изключително ефективен противостареещ серум, който „връща времето“ назад. Активната формула ревитализира и озарява околоочната зона, стимулира производството на колаген и увеличава нивата на хиалуронова киселина. Премахва тъмните кръгове, изглажда фините линии и бръчки, повдига отпусната кожа в третираната околоочна зона.

Още продукти с Ретинол може да видите в онлайн магазин за козметика Kozmetika.bg!

Kozmetikata.com

ОставиКоментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *