Вероятно сте чували за алфа-хидрокси киселини (AHAs) и бета-хидрокси киселини (BHAs). Но има и друг  клас киселини за грижа за кожата, който заслужава точно толкова от вашето внимание: поли-хидрокси киселини или PHAs. PHAs се считат за идеални за тези с чувствителна кожа, които все още искат да се възползват от химическо ексфолиране.

PHAs са вид химически ексфолиант, което означава, че работят за подпомагане на отслабването на най-горните слоеве на кожата и технически са киселини от второ поколение. В допълнение към ексфолиативните си предимства, PHA действат също като овлажняващ агент, като свързват водата и задържат влагата в горните слоеве на кожата.

Най-често срещаните имена на PHA, на които трябва да се обърнете внимание са глюконолактон и лактобионови киселини. В сравнение с BHA, които обикновено действат най-добре при акне и омазняване, PHA са насочени към проблеми като кафяви петна и фини линии. В сравнение с AHAs и BHAs, PHA също проникват през кожата с по-бавна скорост, което отново е полезно за тези с чувствителна кожа или тези, които просто търсят по-нежен път на химическа ексфолиация.

Един такъв продукт на Българския пазар е:
White Balance Overnight Repair Депигментиращ нощен крем с Oxy-R от Medik8, London

Той съдържа полихидрокси киселина PHA, която стимулира клетъчната регенерация през нощта, за да премахне упоритата пигментация. ДЕйства и като овлажнител, като хидратира кожата в дълбочина.

Kozmetikata.com

ОставиКоментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *