Изненадващо осмият албум Folklore на Тейлър Суифт счупи няколко рекорда на класации през първата седмица на продажбите си, съобщи Би Би Си.

Албумът е записан по време на блокирането заради коронавируса и звучи встрани от попа, който доминира последните й три албума.

На Spotify той постигна 80,6 милиона посещения за един ден, което е най-високият резултат в историята за жена изпълнител.

В САЩ от Foоklore досега са продадени 846 000 копия, което го прави най-продавания албум за годината след само седем дни в продажба.

Суифт става и първият изпълнител в историята на класациите в САЩ, който има продадени от седем албума по над 500 000 копия за една седмица; и първата жена изпълнител, която има седем албума, обявени за №1.

Освен че оглавява класацията на Billboard в САЩ, Folklore достигна върха във Великобритания, Финландия, Австралия, Норвегия, Нова Зеландия и Белгия.

В Ирландия Суифт вече има пет албума номер едно – повече от всеки друг изпълнител жена от 21-ви век, с което изпревари Мадона и Бионсе./БГНЕС

ОставиКоментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *