Ниацинамидът е  трудна за произнасяне съставка за грижа за кожата, с която може да не сте запознати, но в действителност това е основна част от дерматологичните кабинети от години.

Компонентът за многозадачност е другото име за витамин B3. В медицински среди е известно, че е изключително ефективен за лечение на акне, зачервяване, хиперпигментация и признаци на стареене, както и за съвместимост с всички типове кожа. Тъй като ниацинамидът има всички предимства, само въпрос на време е повече марки да създават продукти с витамин В3 като основна съставка.

И все пак, ако не сте напълно сигурни как действа ниацинамидът и какво точно може да направите за вашата кожа, ние се обърнахме към дерматолог, за да получим всички отговори.

Какво е ниацинамид?
Niacinaminde е една от двете форми на витамин В3 (другият е ниацин). Това е водоразтворимо хранително вещество, което означава, че работи в комбинация с естествените вещества в кожата ви, което го прави изключително ефективен в продуктите за грижа за кожата за лечение на редица състояния.

„Това е супер витамин в семейството на витамин B, защото е многоизмерен по отношение на това как може да поддържа кожата“, казва д-р Ава Шамбан, сертифициран дерматолог и основател на SKIN FIVE Cosmetics и AVA MD Clinics в L.A.

Какво може да направи ниацинамид за вашата кожа?

Тази съставка е уникална, защото действа многообширно, така и защита. „Ниацинамидът може да помогне за премахване на факторите на околната среда и за възстановяване на кожата, както и за намаляване на видимите признаци на стареене“, обяснява д-р Шамбан. Някои състояния, които могат да бъдат лекувани със съставката, включват акне, екзема и розацея,

Тя казва, че витамин B3 работи за редица грижи за кожата, включително големи пори, неравномерна текстура на кожата, фини линии, бръчки и хиперпигментация.

Ниацинамидът също прави чудеса за изключително суха кожа, тъй като помага за възстановяване на загубата на влага и дехидратацията на повърхността на кожата. „Локалното приложение на ниацинамид е доказано, че повишава хидратиращата способност на овлажнителите и поддържа способността за задържане, така че повърхността на кожата може по-добре да устои на TEWL (трансепидермална загуба на вода)“, казва д-р Шамбан.

Кой трябва да използва ниацинамид?
Витамин В3 е безопасен за всички типове кожа и всички възрасти – дори и за тези, които страдат от възпалителни състояния като розацея – заради успокояващите си свойства.

Д-р Шамбан казва, че няма да виждате незабавни резултати от употребата на ниацинамид, но обикновено тя установява, че пациентите виждат разлика в кожата си в рамките на 30 дни или по-малко.

Как се използва ниацинамид?
Можете да намерите ниацинамид в редица продукти от продукти за почистване, тонери, серуми. Д-р Шамбан препоръчва да се търсят продукти, които също съдържат хиалуронова киселина или сквален, за да се извлекат ползите от витамин В3 плюс хидратация.

„Без никакви противопоказания, можете да използвате множество ниацинамидни продукти във всеки режим – и всеки ден“, обяснява д-р Шамбан.
Има ли някакви съставки за грижа за кожата, които трябва да се избягват, докато се използва ниацинамид?

„Ниацинамидът е уникално съвместим с [всички] всички продукти във вашата грижа за кожата,“ казва д-р Шамбан. „Това е чудесен бустер, тъй като поддържа туроператорски продукти – затова те ще работят в тандем с напреднали продукти за грижа, включително тези, които съдържат ретинол, пептиди, всяка от киселините (хиалуронова киселина, AHAs PHA и BHA’s) и други видове антиоксиданти.

Докато ниацинамидът може да бъде най-добрата съставка, която липсва в текущата ви грижа за кожата, винаги е най-добре да се консултирате с вашия дерматолог, ако изпитвате раздразнение от употребата му, или не сте сигурни за въвеждането на нови продукти в ежедневието си.
Продукти с Ниацинамид:

White Balance Overnight Repair Депигментиращ нощен крем с Oxy-R от Medik8-London

Хидратиращ серум за коригиране на бръчки и тъмни петна Oligoforce от Phytomer

Valo Glow Reveal Moisturizer Овлажняващ крем за лице от Lumene


Kozmetikata.com

ОставиКоментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *