Отделянето на време да се грижим за себе си вече не бива да се счита за снизхождение или дори за лукс. По-скоро поради толкова много причини е необходимост – сега повече от всякога.

Пазарът на грижа за кожата наистина процъфтява през последните няколко години. Въпреки че това е страхотно, защото ни дава разнообразие от нови съставки и формулировки, това може да бъде наистина объркващо за потребителя – особено за начинаещ.

Всеки има различна кожа – и следователно различни проблеми с кожата, цели, но има определени рутинни правила за кожата, които обикновено се прилагат в целия бранш от дерматолози. Те иначе са известни като основите които трябва да прилагат особено новаците в тази област.
Ето някои простички правила:
1. Почистване на кожата. Особено е необходимо сутрин и вечер, за да се премахнат мазнините от възглавницата и коста сутрин, а вечер – да се премахне грима, замърсяванията и мъртвите клетки. За сухите кожи – най-добре е да се използва сутрин обикновена вода.

Най-добре е продуктите да са без аромати и с мнимиални съставки, за да се избегне всякакво дразнене на кожата. Например такъв продукт е VERONA Мицеларна вода Skin Up.
2. Хидратиране на кожата Използвайте овлажнител, също без аромати и за всички типове кожа. При проблемните кожи съществуват овлажнители спрямо техните специфични нужди. Ако имате мазна или склонна към акне кожа, не мислете, че можете (или трябва) да заобиколите ежедневната употреба на овлажнител. Прекомерното измиване без подходящо използване на овлажнител действително ще предизвика свръхпроизводство на масло върху кожата ви.
Например овлажняващ крем е Gracia Bio Био Овлажняващ крем за лице с гроздово масло ден и нощ.
3 .Слънцезащита

Слънцезащитният крем е вашата първа линия на защита и защита срещу рак на кожата. Ако трябваше да не правите нищо друго за кожата си, защитата от слънце е най-важната. Изберете слънцезащитен крем, който е SPF 30 или по-висок, и го прилагайте ежедневно (дори когато е облачно), винаги като последната стъпка в рутинната ви грижа за кожата.

Такъв крем е PUPA Слънцезащитен крем за лице SPF 50.

След като вече имате основна рутина, можете да започнете да добавяте допълнителни стъпки тук-там, ако е необходимо. Добро място за начало е с ексфолиране, добавяйки го като допълнителна стъпка веднъж или два пъти седмично, използвайки алфа хидрокси киселини (AHAs) или бета хидрокси киселини (BHAs).
Допълнителните стъпки за добавяне, които можете да добавите към рутината си според нуждите, включват серуми и маски. Серумите за лице са високопотенциални, леки актуални продукти, които са формулирани с по-висока концентрация на активни съставки – като витамин С и хиалуронова киселина – за насочване към по-специфични проблеми на кожата.
Тъй като рутината ви за грижа за кожата продължава да се развива и развива, може би най-важната информация, която трябва да запомните, докато залагате на продукти, е това: По-малкото е повече. Придържането към ключови, важни активни съставки ще ви послужат много по-добре, отколкото да правите твърде много процедури. Придържайте се към продукти, които нямат прекалено много съставки и не съдържат аромати. Опитайте нови продукти един по един, за да видите как ще реагира кожата ви.
Kozmetikata.com

ОставиКоментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *