Много хора ги е грижа как изглеждат и полагат много старания за подобряване на външния си вид. Това, как изглежда кожата на лицето и в какво състояние е тя, е важен елемент. За целта се полагат специални козметични маски за лице. Какви видове има и какъв е резултатът от употребата им? Колко често трябва да се използват, според специалистите на онлайн магазин 4sales?

Козметични маски за лице

Защо се препоръчва използването на козметични маски за лице

За да изглежда кожата свежа, еластична и хидратирана, тя трябва да се подхранва с полезни минерали и витамини, посредством използване на специални козметични маски. Подобни процедури от козметиката заздравяват и подмладяват, подобрявайки и запазвайки красотата. Употребата им позволява правилното подхранване на дермата с нужните елементи и в необходимите количества, за постигане на най-добър резултат. Използвайки качествени продукти, вие си гарантирате липса на кожна реакция и обриви, прекомерно омазняване или сухота.

Редовната употреба на козметични маски ще намали признаците на стареене и ще изглади дребните бръчки, ще изравни тена и ще заличи старческите петна. Подобни продукти още пречистват порите и дермата от натрупалите се замърсявания и токсини, излишните мазнини и бактериите. Балансират pH и нормализират правилната микрофлора на кожата. И знайте, с една процедура няма да получите желаният ефект, което налага тяхната редовна употреба.

Кои са отделните, предлагани на пазара, видове

Пазарът на козметични продукти и маски за лице днес е доста разнообразен и съобразно ефекта, който искате да постигнете, ще откриете:

  • хидратиращи – препоръчителни са за използване при продължително излагане на слънце и са подходящи за всички възрасти;
  • с пилинг ефект – почистващият им ефект е механичен, премахвайки вроговените частици и мъртвата кожа, благодарение на леко абразивната си структура;
  • подхранващи – насищат с витамини, аминокиселини  и минерали. В съдържанието им по-често се срещат пчелните и растителни компоненти. Жените с омазнена кожна повърхност трябва да ги използват с повишено внимание;
  • овлажняващи – базирани са на хиалуронова и млечна киселина, както и растителни екстракти, изпълващи дермата с нужната влажност. Могат да се ползват от всички, но са особено препоръчителни за хората със суха кожа.

Колко често трябва да се прилагат

Без значение дали използвате професионални или домашни козметични маски за лице, не бива да се допуска прекомерната им употреба, за да се избегнат негативни и алергични реакции. Експертите на 4sales препоръчват, за поддръжка на добрия вид да се използват 2 пъти седмично. При повишена сухота – 2-3 пъти седмично. При омазняване, почистващите и изсушаващи продукти да се прилагат до 3 пъти в рамките на 6-7 дни.

ОставиКоментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *