Напредъкът стигна далеч! Преди няколко десетилетия беше възможно всеки един продукт да се закупи само в магазин, като прекарате повече от един час, избирайки това, което е необходимо. Днес имаме уникална възможност, да направим избор и всъщност да направим покупки, без да ставаме от любимия си стол. Достатъчно е да отидем на уебсайта на онлайн магазина, да разгледаме каталога, да проучим цените и да направим избор. Покупката ще бъде доставена до дома ви.

Все по-голям брой дами предпочитат този начин да купуват дрехи, домакински уреди, книги и дори козметика. Така че, струва си да поговорим по-подробно за закупуването на козметика през интернет.

Без съмнение за нас е по-приятно да използваме козметични продукти на онези компании, които вече познаваме. Един доказан крем или червило няма да ни разочароват. Вече знаем, че закупуването на козметика в подлези или на пазари не е най-добрият вариант. Много по-разумно е да отидете за тази цел в специализиран голям магазин, който цени собствената си репутация.

Това е правилно, но само за жителите на големите градове. А какво става с тези, които живеят далеч от магазините на марките? Или за тези, които са принудени постоянно да пътуват в командировки, да посещават бизнес събития и да работят интензивно, без да имат допълнително време за пазаруване?

Ако цените времето и качеството, услугите на онлайн магазина ще бъдат най-доброто решение за вас. Вероятно сте чували, че поръчката на козметика онлайн е риск, защото можете да получите нещо неподходящо, а не това, от което се нуждаете? Е, това също се случва: във всички индустрии има безскрупулни продавачи.

Все пак си струва да обмислите този вариант!

Гаранция за качество

Ако собственикът на онлайн магазин се ангажира с дългосрочна и печеливша работа, той никога няма да „продава“ некачествена или фалшива козметика на своите клиенти. Преценете сами: слухът за неговата нечестност ще се разпространи в мрежата моментално и той ще загуби всички клиенти.

Ниски цени

Няма смисъл онлайн магазините да завишават цените – в края на краищата те не плащат заплати на продавачите, не плащат наем за помещения, което означава, че козметичните продукти имат ниска цена.

Удобство

И въпреки това, основният критерий, който определя избора в полза на онлайн магазините за мнозина, е удобството. Можете да проучите асортимента на такъв магазин за няколко минути, особено ако вече знаете какво точно искате да купите. Следователно този метод е особено подходящ за всички, които нямат възможност или време да посещават търговски обекти, избирайки лакове за нокти, парфюм или сенки с часове.

Предпазни мерки

Разбира се, когато поръчвате доставка на продукти от магазина , трябва да се вземат определени предпазни мерки. В противен случай човек може лесно да стане плячка на измамници и мошеници.

1. Изберете реномиран онлайн магазин, който е на пазара от дълго време (поне шест месеца). Признаци за приличен, надежден онлайн магазин са голям асортимент, добър дизайн на сайта, удобен за потребителя интерфейс. Такъв магазин прави всичко възможно за комфорта на своите посетители.

2. Според действащия Закон за защита на правата на потребителите задължението на продавача (включително виртуалния) е да предоставя на потенциалните купувачи изчерпателна информация за себе си. Всички сертификати и лицензи трябва да присъстват на уебсайта на реномиран онлайн магазин за козметика.

3. Ако решите да поръчате козметика или парфюми от онлайн магазин, не бъдете мързеливи да прочетете отзивите на клиентите. Те обикновено се намират лесно в мрежата. Можете да научите толкова много интересни неща за 10 минути! В резултат на това или ще се уверите в приличието на избрания от вас магазин, и ще решите дали да се свържете с него.

4. Ако искате да закупите парфюм или тоалетна вода през интернет – купувайте само продуктите, които познавате, или поне се консултирайте със специалист.

5. Сайтът няма телефонен номер, имейл адрес или други контакти? Определено – не купувайте нищо тук! Откритостта и прозрачността са предпоставка за надеждността на магазина.

6. Ако сайтът на онлайн магазина предвижда възможност за онлайн консултации, не го отхвърляйте. Може би специалист, общувайки с вас, ще успее да ви помогне с избора. Задайте всичките си въпроси.

7. Не се заблуждавайте от твърде ниски цени! Марковата козметика не може да струва стотинки! Разликата с цените на истински магазин не трябва да надвишава 10-15%. В противен случай рискувате да закупите евтин „аналог“ или остаряла козметика под популяризирана марка.

8. Прегледайте всички условия за плащане и доставка. Подхождат ли ви? Ако не (страхувате се да платите цялата сума предварително, условията изглеждат твърде дълги, предлага се само една опция), въздържайте се от поръчка на козметика.

9. Преди да приемете изпратените стоки, уверете се, че сте получили това, което сте поръчали и стоките съответстват на декларираното качество. В много случаи недоволен клиент може да изпрати поръчката обратно и да си върне парите.

Подхождайки внимателно и сериозно към подбора и закупуването на козметика през интернет, ще спестите собственото си време и пари, без да рискувате да се разочаровате.

ОставиКоментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *