5-spa-proceduri-koito-tryabva-da-opitate

Пригответе се да се поглезите, без да се чувствате угризени. С няколко домашни рецепти може да постигнете СПА у дома.

1. Да озарите лицето си
Трябва ви:
Един лимон
Три цели ягоди
Един банан

Това домашна маска за лице е сигурно, че ще озари изморения ви тен. Витамин С в ягодите изсветлява тъмните петна, лимоните, а бананите успокояват.

Ето и СПА процедурата:
Ягодите и бананите се наразват на кубчета, след което се смесват в купа и се размачкват. Добавете сока от един лимон и нанесете върху лицето, като избягвате очите. Оставете за 15 минути или докато маската започне да се чувства суха. Изплакнете с хладка вода.

2. Подмладяващ маникюр
Трябва ви:

Един лимон
Половината от една краставица

Ако ноктите ви са жълти, всичко, от което се нуждаете, е да ги накиснете. Белият лимон оцветява ноктите,а краставицата успокоява сухите ръце.

СПА Процедура:
Нарежете лимоните и краставиците в купа с хладка вода. Накиснете ръцете си за десет минути. Избутайте обратно кутикулите както обикновено.

3. Ексфолиращ педикюр
Трябва ви:

Магнезиев сулфат
Зехтин
Кафява захар

Сигурни сме, че всеки от нас от време на време има груби крака. За да отстраните мъртвата кожа без помощта на професионалист, опитайте се с този двуетапен педикюр. Магнезиевите соли отпускат уморени крака, и кафявата захар ексфолира кожата.

СПА процедура:
Натопете краката в топла вода със сол от магнезиев сулфат в продължение на 10-15 минути. Смесете 2 части зехтин с 3 части кафява захар, за да създадете търкане. Разтрийте в краката и изплакнете обилно. Нанесете любимите си лосион за тяло или крем на краката. Можете да поставите дебели чорапи веднага, за да се задържите влагата!

4. Накисване на тялото
Трябва ви:

Мляко Пчелен мед
Етерично масло (лавандулата работи чудесно!)

Това потапяне е традиционна млечна вана – както се твърди Клеопатра я е правила през цялото време, така че рутинната практика е издържала изпитанието на времето. Ако имате вана на ваше разположение, не чакайте да опитате тази релаксираща, ексфолираща баня. Млечната киселина в млякото помага за премахване на мъртвите кожни клетки, а лавандулата и меда успокояват и ухаят.

СПА процедура:
Напълнете ваната с топла вода, както обикновено, като добавяте малко количество етерично масло от лавандула и мед (това помага на аромата да се разпространява през водата). Смесете с около 4 чаши мляко. Използвайте редовно пълномаслено мляко или мътеница, ако се чувствате фантастично. Не забравяйте да направите бързо изплакване с душ след това!

5. Лечение на косата
Трябва ви:

Зехтин
Да, това е всичко. Това просто кондициониращо лечение работи доста добре.

СПА процедура:
Използвайте шампоан за коса, както обикновено, под душа. След това се прилагат се 2-4 супени лъжици зехтин на влажна коса (пропуснете корените си, ако косата има тенденция да е мазна). Увийте косата си в кърпа и оставете за 10-15 минути. Изплакнете косата си добре.

Kozmetikata.com

ОставиКоментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *