грижа за косата

 

Ако сте любител на грижата за косата, знаете, че подхранването е ключът към блестящите и здрави кичури. Въпреки че има множество професионални продукти за коса, които подхранват косата ви, професионалистите все още се ядосват по две ключови съставки: арганово масло и кератин. Звучи ли ви познато? Това е, защото тези двама претенденти от известно време се борят да направят косата ви гладка и блестяща. Погледнете във всеки магазин за грижа за косата и ще намерите продукти за коса с кератин или арганово масло. Но чудили ли сте се кой е правилният избор за вашата коса? Е, ние имаме отговора за вас. Така че, продължавайте да четете, за да научите повече! Каква е разликата между арганово масло и кератин?

Арганово масло

Намеращо се в мароконските гори, аргановото масло се извлича от ядките на плодовете на аргановото дърво. Той дори е широко известен като „течно злато“ за коса, тъй като има способността да направи косата ви блестяща. Аргановото масло прониква в косъма и добавя влага към скалпа ви, като по този начин подобрява цялостния вид на увредената ви коса. Ако търсите перфектната доза подхранване, използването на шампоан с арганово масло или самото масло може да направи чудеса за вас!

Начин на употреба: Можете да използвате арганово масло като третиране преди измиване или като термозащитен серум. Ако имате суха, непокорна коса, тогава шампоанът и балсамите с арганово масло ще свършат работа вместо вас.

Недостатък: Няма отбелязан недостатък след използване на арганово масло.

Кератин

Може да е изненада за вас, но кератинът е хранително вещество, което вече съществува в телата ни. Изгражда структурата на косата и ноктите. Ако имате суха, чуплива, къдрава или силно увредена коса, тогава продукт за коса с кератин или лечение с кератин ще успокои проблемите на косата ви. Той помага за укрепване на нишките на косата и ги прави да изглеждат по-здрави и блестящи. Обикновено има два вида кератин: Replicine Functional и Hydrolyzed Keratin. Докато повечето кератинови шампоани и балсами на пазара съдържат хидролизираният кератин, и двата са еднакво обогатяващи за вашата грива.

Начин на употреба: Ако искате дневна доза кератин, препоръчваме да използвате шампоан и балсам с кератин. Но можете също да изберете кератинови процедури за коса в салона, които помагат да укротите гривата си за поне шест-десет месеца.

Недостатък: Лечението с кератин се състои от определени химикали, които могат да направят косата ви податлива на увреждане. Така че, не забравяйте да се консултирате с вашия фризьор, преди да се потопите в това лечение.

ОставиКоментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *